IZUJEDALI I GRAĐANE I BUDŽETE Četiri opštine Zlatiborskog okruga zajedno u borbi protiv pasa lutalica
Foto: Alo/Foto: RINA

Sa zaključcima donetim na sastanku, javnost su upoznali predsednik opštine Prijepolje Drago Popadić i načelnik Opštinske uprave Miodrag Ćubić. Oni su istakli da je današnjem sastanku predhodilo više nezvaničnih razgovora, te da su sada precizirane pojedinsoti na koje će u narednom periodu, u vidu Memoranduma paraf staviti, predsednici četiri lokalne samouprave.

– Zaključci sa sastanku sa da moramo da rešimo ovaj problem, koji je gorući za sve četiri opštine. Ovo je samo bio prvi korak u rešavanju problema. U narednim danima biće pripremljen Memorandum ili Sporazum o saradnji, gde ćemo jasno definisati šta koja od lokalnih samouprava treba da uradi – kaže predsednik opštine Prijepolje Drago Popadić, za Rinu.

Načelnik Opštinske uprave Prijepolje Miodrag Ćubić, zadužen je za organizaciju posla i ugovaranje narednih sastanaka.

– Načelnici opštinskih uprava imaće zadatak da pronađu zakonski način, kako da se reši problem pasa lutalica. Mi smo već, pre mesec dana, u okviru pripreme za današnji sastanak razgovarali i pronašli već neke modalitete. Osim bezbednosti građana, ključni problem je i ogromno trošenje budžetskih sredstava u svakoj od opština – navodi Miodrag Ćubić, načelnik OU Prijepolje

A bilo je reči o zajedničkom rešavanju ovog problema i 2020. godine, kada su predstavnici opština Priboj, Prijepolje i Nova Varoš potpisali Memorandum o zajedničkom delovanju i aktivnostima na rešavanju problema pasa lutalica, međutim dve godine se nije pomerilo sa mrtve tačke.

– Rešavanju problema pasa lutalica pristupilo se na regionalnom nivou, Užice i Čajetina su se već udružili, što će svakako pozitivno uticati na stanje na lokalu – istakao je Ćubić.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading