PODRŠKA ZA FIRME KOJE BRINU O RODITELJIMA! Počeo novi ciklus projekta Prijatelj porodice 2023.
Foto: Alo/Foto: PKS

Privredna komora Srbije (PKS) i Ministarstvo za brigu o porodici i demografiju započeli su novi ciklus projekta „Prijatelj porodice 2023“ kao podršku kompanijama koje su prepoznale značaj povezivanja rada i roditeljstva.

 

Poziv kompanijama i menadžerima

 

Mihailo Vesović, direktor Sektora za strateške analize, usluge i internacionalizaciju PKS, i Darija Kisić, ministarka za brigu o porodici i demografiju, pozvali su menadžere i vlasnike kompanija da podrže „Prijatelja porodice“ i da do 12. juna konkurišu nekim od svojih projekata za ovo prestižno priznanje.

 

Balans između porodičnih i radnih obaveza

 

Osnovni cilj projekta „Prijatelj porodice“ je podizanje svesti o značaju povezivanja rada i roditeljstva i kreiranje takve radne sredine u kojoj će zaposleni imati mogućnost da daju svoj maksimum a da se istovremeno održi balans između vremena koje se provodi na poslu i s porodicom, rekao je Vesović na konferenciji za medije.

- Najveće ograničenje za rast ekonomije u ovom trenutku je demografsko ograničenje. Ne može samo porodica da brine sama o sebi, ne može samo država da brine o porodici, u tu bitku moramo da se uključimo svi, pa tako i privreda kao važan segment društva. Provodimo trećinu života na poslu i izuzetno je značajno kako se zaposleni osećaju na svom radnom mestu i na koji način im kompanija pomaže da izađu u susret svojim porodicama - ukazao je Vesović.

Podrška kompanija usklađivanju posla i roditeljstva dugoročno doprinosi kvalitetu rada i uvećanju profitabilnosti i pozicije svakog preduzeća na tržištu, poručuje .

 

Zajedničke aktivnosti za poboljšanje demografske slike

Ministarka Kisić je istakla da je priznanje „Prijatelj porodice 2023“ deo zajedničkih aktivnosti koje su definisane Sporazumom o saradnji Ministarstva i PKS, koji je potpisan u decembru prošle godine.

- Osnovni cilj ovog sporazuma je pokretanje niza zajedničkih aktivnosti koje su usmerene na poboljšanje demografske slike i podsticajnih pronatalitetnih mera. U tom smislu je kampanja Prijatelj porodice veoma značajna jer zajedničkim aktivnostima podržavamo porodice i roditelje, kao i sve kompanije koje posluju na društveno odgovoran način i koje sprovode niz mera da bi uskladile roditeljstvo i rad svojih zaposlenih - navela je Kisićeva.

Ministarka je ukazala da to u današnje vreme nije jednostavno, ali da postoje sjajni primeri društveno odgovornih kompanija koje dobro privređuju, a istovremeno ne zapostavljaju društveno odgovoran koncept, jer je to na dobrobit svih, zaposlenih i preduzeća.

Podrška Ministarstva za pet malih preduzeća

Ministarstvo za brigu o porodici i demografiju će u okviru kampanje „Prijatelj porodice“, prema rečima Kisićeve, podržati i pet malih preduzeća koja će putem projekata s kojima će se prijaviti pokazati mere i aktivnosti koje će implementirati, a koje za cilj imaju što bolje usklađen rad s roditeljstvom.

Prijave za Prijatelja porodice do 12. juna

 

PODRŠKA ZA FIRME KOJE BRINU O RODITELJIMA! Počeo novi ciklus projekta Prijatelj porodice 2023.

Foto: PKS

 

Kompanije mogu da konkurišu za priznanje „Prijatelj porodice“ do 12. juna i da predstave svoje projekte popunjavanjem upitnika na sajtu www.prijateljporodice.rs

Projekat „Prijatelj porodice 2023“ realizovaće se kroz izbor i dodelu priznanja najuspešnijim preduzećima, privrednim društvima u Srbiji, koja su u okviru svojih poslovnih aktivnosti i rezultata poslovanja doprinela usklađivanju porodičnih i poslovnih obaveza i stvaranju okruženja podrške za svoje zaposlene.

Učešće je besplatno i mogu se kandidovati sva privredna društva koja posluju na teritoriji Srbije, a u izboru kompanija, najboljih primera „Prijatelja porodice 2023“ ocene će dodeljivati žiri, stručna javnost i zaposleni u kompanijama.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading