kiša
Foto: Alo/shutterstock

''Bilo bi i lokalne grmljavine, pogotovo od ponedeljka, tako da je to jedna letnja varijanta padavina sa kratkotrajnom kišom, umerenim pljuskovima ili grmljavinom", izjavio je Todorović za Tanjug.

Todorović je dodao da su ponegde moguće veće količine padavina, od 10 do 20 milimetara.

Sagovornik Tanjuga je rekao da će vodostaji Save i Dunava ostati nepromenjeni, kao i da postoji mogućnost da usled letnjih pljuskova dođe do lokalnih bujičnih poplava.

"U junu i u tim letnjim mesecima je izvesno da bi pri nekim jačim pljuskovima bilo onih jačih lokalnih bujičnih poplava, ali za sada, naredne sedmice sa ovim predstojećim padavinama, ne bi trebalo da bude nekih izlivanja", naveo je Todorović.

Prema rečima Todorovića, vetar će biti slabiji danas u odnosu na prethodne dane.

"Vetar će da oslabi, evo danas u Beogradu ne duva košava, kriterijum za košavu je da brzina vetra bude veća od 11 metara u sekundi, bolje rečeno 40 kilometara na čas", objasnio je Todorović.

On je dodao da će sutra u Južnom Banatu biti kratkih udara vetrova olujne snage, sa maksimlnom brzinom od 100 kilometara na čas.

Todorović je rekao da će druga polovina maja biti toplija, sa količinom padavina oko proseka.

"Tek nešto višim temperatura možemo da se nadamo posle 25. maja, mislim na one vrednosti od 25 stepeni i više", zaključio je Todorović.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading