MINISTARKA KISIĆ O DEČAKU UBICI "Psiholozi se do sada nisu susreli sa ovakvim izazovom"
Foto: Alo!

Darija Kisić, ministarka za brigu o porodici i demografiju gostujući na Prva TV govorila je o masakru u osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" i dečaku (13) koji je ubio devet ljudi, a ranio sedmoro. Javnost je zabrinuta da dečak može uskoro da se nađe na slobodi, a ministarka je dodala da će država uraditi sve da se građani osete bezbedno u državi u kojoj žive. 

"Ovo je šok za sve nas, velika tuga i bol, u ovom postšoknom stanju postavlja se čitav niz potpuno logičnih pitanja. Svi zahtevi roditelja su osnovani, vrlo smo otvoreno i jasno rekli, pričajući sa njima, da će ovo ispitivanje i veštačenje trajati duže, zahtevaće međunarodnu ekspertizu. Ni veliki stručnjaci sa kojima smo razgovarali se nisu susreli sa takvom vrstom zlodela i to zahteva veliku analizu", rekla je ministarka za brigu o porodici na Prva Tv. 

Na pitanje voditeljke da li je istina da je dečak potpuno smiren i hladnokrvan, kao i da ga samo interesuje kada će izaći napolje, Kisić je odgovorila da to nije tačno: 

"To su sve dezinformacije i spekulacije, dečak je u izolaciji u zdravstvenoj ustanovi gde se vrše različite procene. To je jedan specifičan psihološki profil, sa kojim se ne susreće svet često. Ispitivanje će trajati duže", rekla je Kisić i dodala:

"Dan posle zločina po službenoj dužnosti se otišlo u stan gde on živi sa majkom i sestrom, gde je majci predočeno da treba da da saglasnost za dečakovo lečenje i ostanak u ustanovi, što je ona i uradila. Sad svi postavljaju pitanje da li on ima kajanja, ali ono što je važno da ljudi znaju, je da je dečak u izolaciji i duži vremenski period će se raditi različite vrste procena. Svi medijski naslovi su dezinformacije", dodala je ona. 

"Psiholozi se do sada nisu susreli sa ovakvim izazovom, uradiće se sve da svi osete da žive u državi koja je bezbedna i sigurna. Nismo imali ovako nešto ni kada je zdravstveni ni pravosudni sistem u pitanju, sagledaće se sve okolnosti nakon procene stručnjaka, što sigurno neće biti kratak period", zaključila je ministarka. 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading