NOV MONSTRUOZNI SLUČAJ ZLOSTAVLJANJA PSA KOD KIKINDE! Veterinari kažu da ovako nešto nikada nisu videli
Foto: Alo/Miroslava Obadić

Užasan prizor iživljavanja nad životinjom prepričava Jelena Ljuboja, predsednica Udruženja za zaštitu životinja ,,Lina“ iz Čoke, koje je ženski psa nadenulo ime Nova.

-Na mestu oko njuške koje je bilo oblepljeno izolir trakom ugledali smo puno crva-još uvek u šoku priča Ljuboja.

Kaže da je ženku psa pronašla Sanja Rešćanski, instruktorka plesa u Kulturnom centru u Kikindi, ali da nije mogla da ga uhvati, jer je jadna životinja bila mnogo uplašena.

-Preksinoć smo tragali za psom, ali ga nismo pronašli. Juče ujutro smo je uhvatili, a kada smo skinuli traku koja je bila obmotana oko njuške, ugledali smo posledice svirepog mučenja životinje. Da bi se napravile ovakve rane potreban je dug vremenski period da životinja trpi ovakvo mučenje. Psu je potpuno uništen deo njuške, a na mestu gde je bila zalepljena izolir traka pojavila se nekroza-navodi Jelena Ljuboja.

NOV MONSTRUOZNI SLUČAJ ZLOSTAVLJANJA PSA KOD KIKINDE! Veterinari kažu da ovako nešto nikada nisu videli

Miroslava Obadić

 

 

-Pas je sada u jednoj veterinarskoj ambulanti u Novom Sadu. Veterinari su bili užasnuti, kažu da ovako nešto nikada nisu videli. Pas će na lečenju biti dva meseca. Nekoliko dana je šetao Bašaidom sa trakom oko njuške, ali niko nije reagovao. Nije čipovan, pa se pretpostavlja da je tu donet i pušten-kaže Ljuboja i dodaje da slučaj nije prijavila policiji, ali da se nada da će to učiniti koleginice iz kikindske ,,Vaske“.

Zabrinjavajuća statistika

O nasilnom ponašanju prema životinjama koje je nepojmljivo za zdrav razum, Ljuboja kaže da više nema reči, jer je takav vid agresije dosta rasprostranjen.

-Reči sam odavno izgubila , ostajem zapanjena i nema na sve nove oblike mučenja kojima se živa bića mogu podvrgnuti. Za ovih 10 godina koliko Udruženje ,,Lina” postoji nagledala sam se svega i svačega , a opet se iznova iznenadim sa svakim novim slučajem zlostavljanja-kaže ona.

Okrutno povređivanje životinje, nažalost, nije usamljeni slučaj u Kikindi i okolini. O najmonstruoznijem iživljavanju čoveka nad životinjama javnost se upoznala ne tako davno, kada je nad psima Vaski i Dori počinjen jezivi zločin. Ovakav oblik fizičkog sadizma ukazuje na patološku crtu nasilja, a mučitelji životinja, navode stručnjaci, su i potencijalne ubice ljudi.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading