NAČELNIK CMOLIĆ O ORGANIZATORIMA BALKANSKOG KARTELA "Pali" zbog kriptovane aplikacije, hapšenja u Beogradu, Subotici i Zrenjaninu (VIDEO)
Foto: Alo/Alo

Prvi se obratio načelnik Uprave kriminalističke policije Ninoslav Cmolić.

- Srbija je još jednom uspešnom akcijom još jednom pokazala i dokazala da je pouzdan međunarodni partner u borbi protiv organizovanog i svih drugih vidova kriminala.

- Pripadnici MUP po nalogu Tužilaštva za organizovani kriminal, uz koordinaciju Europola, uhapsili su 13 lica, pripadnika organizovane kriminalne grupe sastavljene od više nezavisnih ćelija koje su funkcionisale kao balkanski kartel.

- U saradnji sa Europolom, Srbija je uspela da identifikuje ključne mete na svojoj teritoriji i mapira njihove krimimanlne aktivnosti širom sveta.

- Veruje se da ovaj kartel stoji iza višetonskih pošiljki kokaina širom sveta, koje su poslate iz Kolumbije, Ekvadora, Brazila, ali i preko zapadne Afrike.

NAČELNIK CMOLIĆ O ORGANIZATORIMA BALKANSKOG KARTELA

Alo

 

- Ova mešunarodna akcija rezultirala je uklanjanjem najveće kriminalne organizacije za trgovinu drogom sa Balkana.

- U akciji organizovanoj u više gradova Srbije uhapšeni su organizatori M. S. i M. L., kao i 11 osoba koje se sumnjiče da su bile vođe nezavisnih ćelija.

Cmoljić je dodao da se najmanje 7 tona kokaina zaplenjenih u 2020. godini dovodi u vezu s uhapšenim vođama i prethodno uhapšenim članovima pomenutog kartela.

- Srbija je u ovoj akciji pokazala i dokazala još jednom da je pouzdan  međunarodni partner. Hvala vam - zaključio je Cmolić.

Cmoljić je naveo da je kriptovana aplikacija koju su koristili kriminalci bila ključna za ovo hapšenje.

Lica su lišena slobode u Beogradu, Subotici i Zrenjaninu, a pretresi na više lokacija su u toku.

U vezi sa predajom oružja, Cmolić kaže da je odziv srpskog stanovništva veliki:

- Ogromna, ogromna količina oružja koja se trenutno predaje.

Time je završena konferencija za medije.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading