Oglasio se Savet roditelja OŠ Vladislav Ribnikar:  Izglasano sedam zahteva
Foto: Alo/Foto: Alo!

 

Odložena komemoracija u Skupštini grada

Po želji roditelja tragično nastradale dece, komemoracija koja je trebalo da se održi u Skupštini grada odložena je do daljeg.

Škola je o tome izvestila Ministarstvo prosvete, a ono je poslalo dopis medijima, uz napomenu da će blagovremeno obavestiti javnost o novom terminu komemoracije.

- Nastave neće biti, biće neka vrsta časova, počeće da se viđaju i s drugim nastavnicima. Dok god deca imaju potrebu da pričaju o događaju ili o nečemu trećem, same nastave neće biti - precizirao je Đorđević, i dodao da su dopis sa sedam zahteva oko koji su postigli saglasnost, roditelji uputili MUP-u, tužilaštvu i svim ostalim nadležnim organima.

Sedam zahteva roditelja učenika VII 2

Kako je objasnio Đorđević, na osnovu zaključaka koje su roditelji doneli jednoglasno, izglasano je sedam zahteva, 

1. Traži se rekonstrukcija događaja, objašnjenje kako se to dogodilo, kako teče istraga i u kojoj je fazi.

2. Da se roditeljima stručno objasni šta će biti s dečakom i u kom statusu su njegovi roditelji, jer kod dece postoji veliki strah da će on biti na slobodi.

3. Tim eksternih psihologa i psihijatara radiće redovno s učenicima odeljenja VII/2 bez učešća školskog pedagoga i psihologa, radi obezbeđenja nepristrasnosti. Međutim, roditelji moraju biti upoznati pisanim putem sa programom kako će se raditi sa decom i da im se dostave biografije svih stručnih lica koja su uključena u program.

4. Ako se odluči da se školska godina nastavi za odeljenje VII/2, mora da se nađe način da oni ne ulaze u školu na veliki ulaz i da nastavu imaju u nekoj od učionica na malom izlazu.

5. Traže kompletno renoviranje škole od 1. septembra.

6. Pružaju punu podršku kompletnom nastavnom kadru.

7. Traže da se utvrdi puna odgovornost ljudi koji su izneli u javnost spisak sa imenima đaka VII/2 odeljenja, koji je obišao svet, kao i slike dece i roditelja i da isti za to budu sankcionisani.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading