ČUDO U MANASTIRU GORNJAK Lekovita voda potekla iz stene uoči praznika Svetog Georgija.
Foto: Alo/Manastir Gornjik

Manastir Gornjak, nadaleko poznata prva zadužbina Svetog kneza Lazara, za mnoge vernike predstavlja svetinju kojoj se svake godine vraćaju u znak zahvalnosti što su im molitve pored moštiju Svetog Grigorija i njegove lekovite suze iscelile dušu i telo.

Svake godine uoči Đurđevdana i na sam praznik, iz šupljine u steni počinju da mirotoče kapi i slivaju se u malu uvalu koju je sama voda svojim zadržavanjem i formirala. 

Tokom cele godine izvor je skoro suv, tek po koja kap vode slije se u kašiku pod njim. Na Đurđevdan, još od poslepodne prethodnog dana, vernici se skupljaju oko manastira čekajući da poteku dragocene kapi.

Brtatsvo manastira Gornjaka sa radošću poziva verni narod da se 6.maja 2023. godine na Đurđevdan dođu u što većem broju i dostojanstveno dočekaju mošti Svetog velikomučenika Georgija.
Litijom i liturgijskim sabranjem uveličaće se još jedan istorijski momenat za ovaj sveti manastir. Od ovog svetog praznika pa nadalje mošti ovog svetitelja će biti trajno čuvane u manastiru Gornjaku, a vernici će imati još jednog velikog i dostojnog zastupnika pred Gospodom nad čijim će kivotom moći da uznose svoje molitve Gospodu.

ČUDO U MANASTIRU GORNJAK Lekovita voda potekla iz stene uoči praznika Svetog Georgija.

Manastir Gornjik

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading