MILISAV U ŠOKU, OVO SE NE DEŠAVA ČESTO Belka je moj ponos!
Foto: Alo/Rina

Njegovo stado ovaca za samo nekoliko dana uvećelo se čak tri puta, jer su umesto uobičajenih jednog ili dva jagnjeta njegove ovce na svet donele u jednom naletu donele mnogo više mladunaca. Belka je ojagnjila petoro, Rumenka i Pramenka po četvoro a ostale po troje i tako je Milisav od sedam ovaca dobio 21 jagnje.

„Samo jedna je ojagnjila jedno a sve ostale su po više i svi su hvala Bogu dobro. Milka je ojagnjila četvoro i svi ženski, a Belka moj ponos i ovca za primer ojagnjila mi petoro i to je ja mislim po prvi put na ovim prostorima. Supruga i ja smo bili babice, prihvatali smo jagnjad i sušili, kad je počela da se jagnji nikako da završi, jagnjad samo ispadaju. Troje hranimo na flašicu a dvoje hrani Belka i daće dragi Bog da sve bude dobro i da ih zajednički odnegujemo“, kaže za RINU Milisav Marković zvani Mido iz Ljuljaka.

Ovaj stočar ne krije oduševljenje i ponos, njegovo stado o kojem danonoćno brine sa puno ljubavi, vratilo mu je višestruko za svu njegovu dobrotu i trud.

„Ovan je sjenički nabavio sam ga iz komšiluka i eto u mom stadu je ostavio najviše potomaka. Smatram da je i ishrana ovaca bila od velikog značaja jer ih ja hranim lucerkom i dajem im ovas obavezno da nemaju pantljičare, za jagnjiće kupujem i koncentrat. Krmača mi oprasila dvoje a ovca ojagnjila petoro pa to nema nigde“, ističe Milisav.

I nema sumnje da su Belka, Rumenka i Pramenka postale šampionke Gruže i da će se u ovom kraju a i šire još dugo pričati o Midovom stadu jer ni najstariji meštani iz Gružanskih sela ovakav reproduktivni fenomen ne pamte.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading