BESPLATNE KONSULTACIJE Sve što ste želeli da saznate o vantelesnoj oplodnji i sterilitetu
Foto: Shutterstock/shutterstock

Sterilitet ili neplodnost je stanje koje karakteriše izostanak trudnoće nakon 12 ili više meseci redovnih nezaštićenih odnosa. Za mnoge parove, ostvarenje roditeljstva ne dešava se uvek brzo i jednostavno, u skladu sa očekivanjima. Skoro svaki sedmi par u Srbiji ima problema sa dobijanjem potomstva, dok svaki 12. par nikada ne ostvari svoju želju za roditeljstvom. Zato je veoma važno pomoć stručnjaka potražiti na vreme.

– Postizanje trudnoće je veoma složena procedura. Razloga koji mogu dovesti do problema da žena ostane u drugom stanju je previše. Problem kod žena može biti u materici, jajnicima ili jajovodima. Svakako najčešći razlog jeste starost žene koja utiče na smanjenu funkciju jajnika i jajne ćelije koje kod starijih žena nose sa sobom anomalije. Iako je muški sterilitet u drugom planu, ni njega nikako ne treba potcenjivati zato što raste broj muškaraca sa azospermijom. Najčešći problem kod muškaraca je smanjen broj spermatozoida ili loša pokretljivost ili nepostojanje spermatozoida u spermogramu – istakao je dr Kiriakidis Mihalis, MD, M.Sc. ginekolog specijalista za asistiranu humanu reprodukciju.

Pored dr Kiriakidisa Mihalisa, na pitanja parova koji žele da se ostvare kao roditelji, odgovaraće i Dimitris Michalakis, MD, M.Sc. ginekolog specijalista za asistiranu reprodukciju.

Besplatne konsultacije biće održane u hotelu Holiday Inn u Beogradu, a savetovanje se zakazuje putem linka https://events.embryolab.eu/sr-22-23-apr-2023.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading