KATASTROFA OD VREMENA ZA VIKEND Pljuskovi sa grmljavinom u ovim delovima Srbije, a evo šta dolazi sledeće nedelje
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

Nakon prvih 20 dana aprila koji su protekli u znaku veoma promenljivog i svežeg vremena, u narednom periodu očekuje se vreme nalik prolećnom, ali ne zadugo, jer će sledeća sedmica doneti novo pogoršanje vremena i prolazno jače zahlađenje, piše meteorolog Đorđe Đurić za Telegraf.

U Srbiji u petak pretežno sunčano i toplo, povremeno uz umerenu oblačnost. Sredinom dana i poslepodne ponegde se uz jači razvoj oblačnosti očekuju lokalni pljuskovi sa grmljavinom. Maksimalna temperatura biće od 18 do 22°C, u Beogradu oko 20°C.

- U subotu na istoku Srbije tokom celog dana biće oblačno sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. U ostalim predelima Srbije ujutro i pre podne očekuje se pretežno sunčano, a sredinom dana i posle podne promenljivo oblačno, ponegde sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom, naročito u centralnim predelima. Maksimalna temperatura biće u većini predela oko 20°C.

Nedelja će biti najsunčaniji i najtopliji dan u narednom periodu. Jugoistočni vetar biće u pojačanju i u košavskom području krajem dana biće jak.

U toku večeri u zapadnim, a tokom noći i u severnim predelima Srbije očekuje se naoblačenje sa kišom, pljuskovima i grmljavinom.

Maksimalna temperatura biće od 20 do 24°C, u Beogradu oko 22°C.

U ponedeljak će u Srbiji biti promenljivo oblačno i nestabilno sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom. Biće uslova i za grmljavinske oluje sa gradom, obilnijim pljuskovima i olujnim vetrom, stoji u prognozi.

Maksimalna temperatura biće od 18 do 23°C, u Beogradu do 21°C.

U utorak se očekuje jače zahlađenje, uz skretanje južnog i jugozapadnog vetra na jak severozapadni, a širom Srbije očekuju se kiša i pljuskovi sa grmljavinom.

Maksimalna temperatura biće od 12°C na severu i na zapadu do 18°C na jugoistoku Srbije, u Beogradu do 13°C, a osetniji pad temperature biće uslovljen prodorom hladnog fronta iz oblasti Alpa.

U sredu će biti relativno hladno i vetrovito, na severu uz razvedravanje, a u ostalim predelima ujutro i pre podne kiša, na višim planinama sneg, posle podne i u tim predelima razvedravanje, navodi se.

Maksimalna temperatura biće od 11 do 15°C.

U drugoj polovini sledeće sedmice očekuje se postepeni porast temperatura, tako da će one pred sam kraj aprila biti oko 20 stepeni, a što su vrednosti niže od proseka za to doba godine, zaključuje Đurić.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading