PADA LI, PADA... Zbog snega i kiše u Srbiji vozačima se savetuje oprez na putevima: Toplije tek od utorka
Foto: Alo/Foto Alo/Jovana Grujović

Dnevna temperatura biće u postepenom porastu, za dane vikenda ispod, a od ponedeljka, 11. aprila, do petka, 14. aprila, u granicama proseka za prvu polovinu aprila, objavljeno je na sajtu RHMZ. Tokom dana biće umereno do potpuno oblačno, mestimično sa kišom, na planinama i sa snegom.

Zbog snega i ekstremno niske temperature za ovaj deo godine u većem delu Srbije, izuzev Vojvodine, na snazi je uče bio žuti meteoalarm, što znači da je vreme potencijalno opasno.

- Vremenske pojave koje su prognozirane nisu neuobičajene, ali je potreban oprez ako planirate aktivnosti koje su izložene meteorološkom riziku. Treba nastaviti sa informisanjem o očekivanim meteorološkim uslovima. Ne preduzimajte nepotrebne rizike - navodi se na sajtu RHMZ, a AMSS je vozačima savetovao i dalje da oprezno voze zbog magle, nižih temperatura i poledice. Na putevima gde su kolovozi samo mestimično mokri vozači treba da voze na bezbednom odstojanju i uz kontrolu brzine, apeluju iz AMSS.

Toplije vreme očekuje se od ponedeljka kada će i dnevna temperatura u većini mesta biti u granicama proseka za ovaj period godine.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading