VRAĆAJU SE PROLEĆNE TEMPERATURE Ovo je detaljna prognoza do kraja aprila
Foto: Alo/Foto Tanjug

Iako je u Srbiji došlo do stabilizacije vreme, ona nije potpuna, pa se i narednih dana očekuje veoma promenljivo vreme i dalje hladno za ovo doba godine.

Sutra će biti promenljivo oblačno i dalje hladno, a kiša se očekuje uglavnom na istoku Srbije i na severu i na istoku Vojvodine. Mraza će ujutro biti još samo na jugu Srbije.

Duvaće umeren do pojačan, na zapadu Srbije i jak severozapadni vetar.

Jutarnja temperatura od -4 na jugu do 4 stepena na severu i na istoku Srbije, maksimalna dnevna biće 6 u Vojvodini do 12 na jugoistoku Srbije.

Za vikend i u ponedeljak u Srbiji umereno do pretežno oblačno sa kišom i pljuskovima, na višim planinama sa snegom.

Maksimalna temperatura biće za vikend od 8 stepeni na severu Vojvodine do 16 na jugoistoku Srbiije, a u ponedeljak od 10 do 15, u Beogradu u rasponu do 12-13 stepeni.

U utorak se očekuje suvo i toplije sa sunčanim intervalima, a maksimalna temperatura biće u većini predela oko 15 stepeni.

U sredu prolazno manje naoblačenje, tek ponegde sa slabom kišom, a temperatura će biti u neznatnom padu.

Prema trenutnim proračunina, od sledećeg četvrtka, odnosno od 13. aprila nad našim područjem ojačaće anticklon, uz potpunu stabilizaciju vremena.

Istovremeno, sa jugozapada će se nad nama prostirati i veoma izražen termički greben, uz priliv znatno toplije vazdušne mase-

Takva sinoptička situacija uslovila bi u danima pred Vaskrs sunčano prijatno prolećno vreme sa temperaturama do 20 stepeni.

Dugoročne prognoze govore da nas posle prolećnog vremena u danima pred Vaskrsa, nakon praznika očekuje blago zahlađenje sa kišom i pljuskovima sa grmljavinom.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading