SVI SE PITAJU ŠTA JE TO PADALO Nije sneg! Meteorolog otkrio kada stiže pravo proleće
Foto: Tanjug/Tanjug

Naime, reč je o retkoj pojavi koja se zove "krupa" i za ovo mnogi nisu čuli ali juče su imali priliku da vide, pa u više navrata tokom dana.

- To je prirodna pojava. To su sleđena zrna, sitna zrna, ne sneg. Vreme je bilo promenljivo i tipično za kraj marta i početak aprila - kaže Todorović.

U Subotici se digla peščana prašina koja je izazvala kolaps u saobraćaju i dovela do udesa.

- Za udese su krivi vozači, jer nisu bili dovoljno oprezni. A što se tiče vremenskog sagledavanja situacije, palo je manje kiše i zemljište nije bilo natopljeno vlagom, i kada je duvao jak i olujni vetar on je podizao usitnjenu prašinu i nosio je, na nesreću u saobraćaj - ukazao je Todorović i podelio sa gledaocima šta možemo očekivati u narednom periodu.

- Definitivnog otopljenja još neće biti. Danas i sutra temperatura će otići na više podeoke. Petak će biti najtopliji dan, sa maksimalnom temperaturom od 17 stepeni celzijusa. Ali onda dolazi opet sveža, bolje da kažem, hladna varijanta vremena sa kišom i snegom u nižim predelima, u utorak i sredu - 4. i 5. april. Ovo proleće neće doneti visoke temperature, tek posle 20. aprila možemo očekivati toplo proleće, iako će, svakako, od 10. aprila biti toplije - rekao je Todorović.

Vetra će biti, ali ne ovako snažnog i olujnog, kao u proteklim danima, dodao je Todorović.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

Komentari (0)

Loading