JECAJI PARAJU TIRŠOVU Devojčica L. P. (8), koju je otac držao zatočenu u kadi, jede kao da hranu prvi put vidi: Malena ima 10 kila i gladne okice!
Foto: Profimedia/Foto: stockphoto

Osmogodišnja L. P., koju je otac Uroš Pašajlić minimum tri godine držao u kadi, i dalje se nalazi u Univerzitetskoj dečjoj klinici u Tiršovoj. Kako Alo! nezvanično saznaje, malena je non-stop gladna.

- Izgleda kao dete od tri i po godine, sićušna je, jedva da ima 10 kilograma. Halapljivo jede, stalno je gladna i traži još. Lekari su dan i noć kraj nje, svima je prirasla za srce ne samo zbog jezive sudbine već i zato što izgleda kao mali anđeo. Ima bistre, lepe okice, ošišana je na paž - naveo je dobro obavešten izvor Alo!

Prema rečima našeg sagovornika, devojčica ne bi preživela da je još nekoliko dana ostala zatočena u kadi.

JECAJI PARAJU TIRŠOVU Devojčica L. P. (8), koju je otac držao zatočenu u kadi, jede kao da hranu prvi put vidi: Malena ima 10 kila i gladne okice!

Foto: ustupljena slika

 

- Policija ju je donela poluživu u bolnicu. Svi smo se sjatili oko nje, tolika gužva se napravila da je sada strogo zabranjeno da je obilazi iko osim lekara koji se brinu o njenom zdravstvenom stanju. Zna da govori, ali još nisu kontrolisali motoriku i njeno psihičko stanje - rekao je naš izvor.

Darija Kisić za Alo!: Potresena sam, ispitaćemo sve!

Ministarka za brigu o porodici i demografiju Darija Kisić izjavila je za Alo! da je veoma potresena slučajem maloletne L. P.

JECAJI PARAJU TIRŠOVU Devojčica L. P. (8), koju je otac držao zatočenu u kadi, jede kao da hranu prvi put vidi: Malena ima 10 kila i gladne okice!

Foto:Tanjug

 

 

- Sve nas je veoma potresao slučaj maloletne devojčice. U ovom trenutku je najvažnije da je ona dobro i da je adekvatno zbrinuta. Ministarstvo za brigu o porodici i demografiju je u stalnoj komunikaciji sa Gradskim centrom za socijalni rad Beograd. Ministarstvo će, u skladu sa svojim nadležnostima, sprovesti nadzor nad radom ovog organa i javnost blagovremeno obavestiti da li je sve bilo u skladu s procedurama - navela je ministarka Kisić.

Dok se lekari u Tiršovoj, gde se devojčica nalazi poslednjih dana, bore da joj pomognu, njen otac u pritvoru čeka saslušanje.

- Osumnjičenog U. P. će danas saslušati postupajući zamenik javnog tužioca, nakon čega će tužilaštvo objaviti zvanično saopštenje, između ostalog, i o krivičnim delima koja mu se stavljaju na teret - rekla je za Alo! viši tužilački saradnik Gordana Jovanović.

Urošu Pašajliću se na teret stavljaju krivična dela nasilje u porodici, zapuštanje i zlostavljanje maloletnog lica i kršenje porodičnih obaveza.

Psiholog iz Centra za nestalu i zlostavljanu decu Ružica Radović izjavila je za Alo! da se čak ni u njihovoj organizaciji, koja je preuzela sve aktivnosti i nadležnosti Fondacije „Tijana Jurić“ nikad pre nisu sreli sa ovako jezivim slučajem. Ona je istakla da je na Centru za socijalni rad da ovom detetu nađe odgovarajuće staratelje, uprkos tome što mnogi smatraju da su upravo iz te ustanove zakazali kad tri godine nisu obišli L. P., što im je po zakonu bila obaveza.

JECAJI PARAJU TIRŠOVU Devojčica L. P. (8), koju je otac držao zatočenu u kadi, jede kao da hranu prvi put vidi: Malena ima 10 kila i gladne okice!

Foto: Alo!

 

- Nije zakazao ceo Centar, već voditelj slučaja, koji nije uradio šta je trebalo ili je pogrešno procenio da je uradio sve što treba. Što se tiče buduće porodice gde bi ova devojčica mogla da bude smeštena, najvažnije je da ti ljudi budu dovoljno topli, sa dovoljno ljubavi za nju, da umeju da prepoznaju njene potrebe. Sigurno će uz njih biti uključeni i psiholozi, socijalni radnici i mnogi drugi kompetentni za takve slučajeve - objasnila je Radovićeva.

Prema njenom mišljenju, pitanje je koliko godina će još ovo nesrećno dete morati da izgubi.

- Stručna lica će morati da procene da li devojčica, koja bi s obzirom na uzrast trebalo da ide u drugi razred osnovne, može da pohađa tek prvi razred. Postoji i druga opcija, da bude u drugom razredu, ali na individualnoj nastavi - zaključila je psiholog Ružica Radović.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (9)

Loading
Sremac

30.03.2023 06:45

Tog monstruma ubiti bez suđenja kako može takva osoba da bude otac

Beba

30.03.2023 09:55

Srce malo, da sto pre ozdravi i da je zbrinu u neku dobru porodicu... A monstrumu kazna za pokusaj ubistva

MK

30.03.2023 09:55

Centar za socijalni rad zatvoriti i raspustiti neradnike, ovo je njihova sramota.

sara

30.03.2023 10:09

Dušo draga, želim i brz oporavak, ali ko zna još koliko ima dece koje pate i muče se!!!. Centre za socijalni rad treba zatvoriti, jer zaposleni dolaze na poso samo da popiju kafu!!!. Majka i žena koja je živela sa monstrumom, treba isto da odgovaraju za neprijavljivanje mučenja, a i komšije snose odgovornost!!!!.

Boba

30.03.2023 16:17

U ovom slučaju treba dosta njih da budu odgovorni,sramota za naše nadležne pre svega ,a o ocu da se nepriča , treba uvesti smrtnu kaznu

Dragana N

30.03.2023 19:52

Ne bi taj meni za života izašao iz zatvora!!!

Ivka

30.03.2023 22:24

Nekako je suvisna prica o skoli, kao da je to sad pa vazno.

Жељко

01.04.2023 17:25

Убити скота! Просто!

Milan

01.04.2023 18:52

Kisićka potresena!! Mrš sektašice! Briga tebe za srpsku decu! Da te briga ne bi ih otimala iz porodica i prodavala na Zapadu!