DRASTIČNA PROMENA VREMENA STIŽE ZA PAR SATI! Sneg, pljuskovi i zahlađenje - pogledajte detaljnu prognozu za sledeću nedelju
EPA

U ponedeljak ujutro Srbija će biti u prednjem delu ciklona, uz pojačan jugozapadni vetar, ali i uz jače naoblačenje sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Jutro na jugu i istoku Srbije biće suvo, piše meteorolog Đorđe Đurić za Telegraf.

Maksimalna temperatura biće u ponedeljak od 10 do 16 stepeni, u Beogradu do 12, a jutro i pre podne biće najtopliji deo dana.

Tokom dana centar ciklona nastaviće na istok ka oblasti Karpata, a preko Srbije će preći hladni front, uz osetniji pad temperature vazduha, a vetar će biti u skretanju na veoma jak severozapadni, povremeno i sa olujnim udarima.

Najjači udari vetra očekuju se u Vojvodini, a uveče i na istoku Srbije, ponegde i preko 80 km/h, pa se preporučuje oprez. Kiša će na planinama preći u sneg. Tokom večeri i noći kiša će ponegde i u nižim predelima zapadne, jugozapadne, južne i jugoistočne Srbije preći u susnežicu i vlažan sneg, dok će na severu Srbije doći do razvedravanja i to prvo u Vojvodini i u Beogradu, stoji u prognozi.

- U utorak se očekuje dalji prodor vrlo hladne vazdušne mase sa severa i to u zadnjem delu ciklona, koji će se nalaziti nad istokom Evrope, dok će sa zapada jačati polje visokog pritiska, uz osetniji porast vazdušnog pritiska - najavljuje Đurić.

Ovakva sinoptička situacija usloviće snažno severozapadno strujanje, pa se uz promenljivo oblačno vreme očekuju i olujni udari severozapadnog vetra, koji će tek krajem dana oslabiti.

DRASTIČNA PROMENA VREMENA STIŽE ZA PAR SATI! Sneg, pljuskovi i zahlađenje - pogledajte detaljnu prognozu za sledeću nedelju

EPA PHIL NIJHUIS

 

U utorak promenljivo oblačno, povremeno sa pljuskovima kiše, snega, susnežice i krupe, a uz jači razvoj konvektivne oblačnosti biće uslova da ove padavine bude praćene čak i grmljavinom. Samo će na severu Srbije i u Beogradu ujutro i pre podne biti vedro. U utorak će biti veoma hladno, a maksimalna temperatura biće od 5 do 10 stepeni, u Beogradu do osam.

U noći između utorka i srede očekuje se razvedravanje, pa se u većini predela u sredu ujutro očekuje slab mraz, koji bi mogao nepovoljno da deluje po poljoprivredne i ratarske kulture, naročito po procvetalo voće, pa je potrebna adekvatna mera zaštite.

- Od srede do petka biće toplije, uz porast temperatura. Očekuje se promenljivo oblačno, ponegde sa slabom kišom. Maksimalna temperatura biće u sredu i u četvrtak od 10 do 15 stepeni, u Beogradu do 12-13 stepeni, a vetar će biti u skretanju na južni - kaže meteorolog.

Petak će biti najtopliji dan u sedmici, uz temperature do 20 stepeni, u Beogradu do 18, navodi se.

Tokom sledećeg vikenda očekuje se uticaj novog ciklona, uz naoblačenje i osveženje sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Ponegde se očekuju i veće količine padavina, a temperatura će biti u padu.

Dakle, poslednji dani marta i prvi dani aprila biće obeležni veoma promenljivim vremenom, uz veoma česte temperaturne oscilacije, zaključuje Đurić.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading