UPOZORENJE Turiste pokušavaju da prevare na sve načine: Pokrali slike tuđeg smeštaja, pa ga nude kao svoj
Foto: Alo/Foto Fejsbuk/printskrin

Na sajtu booking.com trenutno su u ponudi dva nova smeštaja koja nude nepostojeće apartmane u tom mestu u Grčkoj, navodi se na Fejsbuk stranici Grčka info.

„Prevaranti su ukrali fotografije smeštaja Dionisos palms apartments i postavili ih na sajt. Buking je obavešten i nadamo se da će ih ukloniti“, objavili su administratori stranice namenjene ljubiteljima odmora u Grčkoj.

„Sve fotografije su preuzete sa dva druga naloga, na adresama koje su navedene ne postoje apartmani koji se izdaju, na jednoj lokaciji je napuštena prizemna stara kuća, a na drugoj živi stariji bračni par, komšije Grci, plus čioda pogrešno prikazuje neku sasvim drugu kuću u kojoj takođe nema apartmana za izdavanje, sve u svemu velika prevara. Prijavljeno je Bukingu, čeka se njihova reakcija i nadamo se uklanjanje, ali do tada je važno da se niko ne upeca“, upozoravaju stanovnici tog letovališta uz napomenu da su se javili čim su otkrili prevaru.

„Celo seoce se diglo jer nas nije mnogo i svi se znamo i sarađujemo. Sigurno je prevara, uskoro ćemo videti koja je aktivnost koju će preduzeti Booking, jer su sve fotografije, da se tako izrazim, ukradene od druga dva smeštaja iz Dionisosa koja posluju više od sedam godina s njima. Mi smo još u šoku. To su nam sve komšije, malo je mesto. Suprug mi je Grk i on se setio sinoć da ne bi bilo loše da obavestimo stranice na FB“, stoji u pismu upozorenja.

Sve ovo je lako proveriti, navode, jer ako uđete na smeštaje recimo Dionisos palms, porodice koja je vrlo cenjena u Dionisosu, videćete fotografije, pa uporedite, i videćete da su ova dva smeštaja koji su se prijavili na buking 15. marta i 19. marta, pokupili njihove fotografije.

Stranica Grčka.info je objavila ovo upozorenje uz napomenu da možda „ne možemo istrebiti sve onlajn kriminalce, ali možemo dosta naših ljudi zaštititi da ne nasednu“.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading