LEDENA ZIMA SE VRAĆA - U APRILU! Od 26 stepeni do snega i olujnih udara za samo par dana
Alo/ Ilustracija

U subotu će preko Srbije vrlo brzo preći hladni front. On će već ujutro zahvatiti severozapadne, a tokom dana i ostale predele Srbje i doneti prolazno jače naoblačenje sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Duvaće severozapadni vetar, uz prodor hladnog fronta povremeno pojačan, piše meteorolog Đorđe Đurić u najnovijoj vremenskoj prognozi za Telegraf.

Iza hladnog fronta uslediće prodor nešto hladnije vazdušne mase, pa će maksimalna temperatura biti od 14 na severozapadu do 22 na istoku Srbije, u Beogradu do 17 stepeni. Već u toku večeri uslediće razvedravanje.

Drugog dana vikenda očekuje se kratkotrajna stabilizacija vremena, pa će biti sunčano i toplo, ali ne kao danas. Maksimalna temperatura biće od 17 do 21, u Beogradu do 19 stepeni.

Dakle, nedelja će biti idealna za boravak u prirodi, pa dan treba iskoristiti za boravak u prirodi, jer već u ponedeljak stiže snažna promena vremena.

Inače, biometerološka pojava tokom vikenda i sledeće sedmice biće vrlo nepovoljna, zbog naglih promena vremena i meteroloških parametara. Pažnju posebno treba obratiti tokom ponedeljka i utorka kada će promene biti najizraženije.

LEDENA ZIMA SE VRAĆA - U APRILU! Od 26 stepeni do snega i olujnih udara za samo par dana

Foto: Shutterstock

 

U ponedeljak sledi jače naoblačenje i zahlađenje sa kišom, pljuskovima i grmljavinom, uz veoma jak severozapadni vetar. Po prodoru hladnog fronta temperatura će biti u osetnijem padu, a vetar će imati i olujne udare, pri čemu se preporučuje ogroman oprez.

Tokom večeri i noći kiša će na planinama preći u sneg, a uz dalji pad temperature vazduha, u nastavku noći i u utorak ujutro susnežica i sneg očekuju se ponegde i u nižim predelima južnije od Save i Dunava, pre svega u južnim i zapadnim, ali i u jugoistočnim predelima Srbije. U utorak tokom dana ponegde se očekuju i lokalni pljuskovi snega i krupe, pa bi čak na jugu uz takve pojave moglo i da zagrmi.

Biće vrlo hladno, usled prodora drastično hladne vazdušne mase sa severa Evrope. Maksimalna temperatura biće od 3 na jugu do 9 stepeni na istoku Srbije, u Beogradu do sedam. Osećaj hladnoće biće dodatno veći zbog vrlo jakog severozapadnog vetra.

Krajem dana i tokom večeri sa severa se očekuje razvedravanje.

U sredu ujutro hladno, a zbog vedrog vremena u većini predela i uz pojavu mraza. Tokom dana očekuje se suvo i uglavnom pretežno sunčano. Iako će biti malo toplije, očekuje se prohladno za kraj marta. Maksimalna temperatura u većini predela biće oko 10 stepeni.

Od četvrtka sledi znatno toplije, ali promenljivo vreme. Prema trenutnim prognozama novo jače zahlađenje očekuje se početkom aprila, zaključuje Đurić.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
MALI PERICA

25.03.2023 08:40

Jel to znaci da mi koji smo vratili letnje gume da zbog tih par dana sad vracamo opet zimske ili da sacekamo ta dva dana. .