GLADNE ZVERI KRENULE U POHOD! Preskočile bodljikavu žicu, pa napravile haos u ovom mestu u Srbiji (FOTO)
EPA/PHILIPP GUELLAND

Nakon što su pre nekoliko dana napravili veliku štetu u domaćinstvu Milomira Gujaničića kada su polomili četiri košnice, sada su po med krenuli i u selo Debelja. U nameri da se zaslade nije ih sprečila ni bodljikava žica kojom je pčelinjak ograđen i uništili su tri košnice u zaseoku Jelići kod domaćina Boška.

- Pčelinjak se nalazi na oko 300 metara od naseljenih kuća, stoga smo u strahu da ne priđu još bliže. Oni su dolazili nekoliko noći zaredom i uništili košnice. Prema tragovima koje smo videli u snegu, u pitanju su dva medveda koja su potom pobegla u planinu, kažu za agenciju meštani Jelića.

GLADNE ZVERI KRENULE U POHOD! Preskočile bodljikavu žicu, pa napravile haos u ovom mestu u Srbiji (FOTO)

Foto: RINA

 

 

Ono što dodatno plaši domaćine jeste da je pčelinjak Boška Jelića bio ograđen električnom čobanicom koja je čitavu noć uključena, ali medvedi su ipak provalili i napravili štetu.

Prema podacima kojima raspolažu, meštani kažu da u šumama iznad Zlatarskog jezera lutaju četiri medveda i da su uglavnom biljojedi. Međutim, kako kažu u pitanju je silna životinja kojoj nije verovati.

- U nedostatku druge hrane mogu da počnu da napadaju i stada, to se ranije dešavalo. Zato strahujemo za krupnu i sitniju stoku, dodaju meštani.

Pročitajte najnovije VESTI SA FRONTA

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading