VREMENSKE (NE)PRILIKE: Pred nama je veliki martovski preokret: Vraćajte jakne, idemo u minus!
Foto: Alo/Foto: Alo!

Lepo vreme koje je stiglo sa prolećem, sudeći po najavama meteorologa, smeniće još jedan izuzetno hladan talas.  

Meteorolog Ivan Ristić naveo je za Alo! da nas idućeg utorka i srede očekuje pravi šok, s minimalnim temperaturama od minus jedan.

- Do kraja radne nedelje biće pretežno sunčano i sve toplije, u petak maksimalna temperatura biće prava prolećna, od 20 do 25 stepeni Celzijusa. U subotu po podne nas očekuje promena vremena, pljuskovi i manji pad temperature. U nedelju, 26. marta, biće suvo uz smenu sunca i oblaka. Najviše dnevne temperature za dane vikenda biće nešto niže i kretaće se od 17 do 22 Celzijusa - rekao je Ristić.

Pad temperature očekuje se, prema njegovim rečima, u ponedeljak, 27. marta.

- U toku ponedeljka doći će do osetnijeg pada temperature praćenog kišom i pojačanim severozapadnim vetrom. Krajem dana kiša će na planinama preći u sneg. U utorak se, usled pada temperature, sneg očekuje ponegde i u nižim predelima - istakao je Ristić, i dodao da nas od srede očekuju smena sunca i oblaka koji mogu donositi povremeno slabe padavine.

VREMENSKE (NE)PRILIKE: Pred nama je veliki martovski preokret: Vraćajte jakne, idemo u minus!

Foto: Alo!

 

 

- Najhladniji dani biće utorak i sreda, 28. i 29. mart, kada će minimalna temperatura biti od minus jedan do četiri, maksimalna od pet do 10 Celzijusa. U sredu i četvrtak, gde bude manje oblaka, biće slabog mraza, što će nepovoljno uticati na prolećne useve - objasnio je naš sagovornik.

Ipak, kako je Ristić precizirao, u drugoj polovini sledeće nedelje doći će do postepenog porasta temperatura.

- Početak aprila dočekaćemo sa maksimalnim temperaturama oko 15 Celzijusa – rekao je Ristić.

Do juna promenljivo, pa sledi tropsko leto

Prema sezonskoj prognozi Republičkog meteorološkog zavoda, do kraja meseca možemo da očekujemo promenljivo vreme, ali i tokom aprila i maja. Kako je najavljeno, do kraja marta čeka nas smena sunca i kiše, a u aprilu će biti toplije nego što je to uobičajeno, ali će biti i dosta kišnih dana. Tokom prvih deset dana aprila moguća je i pojava slabih jutarnjih mrazeva. U maju će biti malo manje padavina, a temperatura će biti iznad prosečne, dok se za jun predviđaju prosečna temperatura i padavine. Prema prognozi, očekuju nas vreli letnji meseci, pa toplotne talase možemo očekivati u julu i avgustu. Srednja maksimalna temperatura vazduha tokom septembra biće oko 24 stepena, pa nas čeka nastavak leta sve do oktobra.

Pročitajte najnovije VESTI SA FRONTA

Komentari (0)

Loading