VREMENSKE (NE)PRILIKE: Pred nama je veliki martovski preokret: Vraćajte jakne, idemo u minus!
Foto: Alo/Foto: Alo!

Lepo vreme koje je stiglo sa prolećem, sudeći po najavama meteorologa, smeniće još jedan izuzetno hladan talas.  

Meteorolog Ivan Ristić naveo je za Alo! da nas idućeg utorka i srede očekuje pravi šok, s minimalnim temperaturama od minus jedan.

- Do kraja radne nedelje biće pretežno sunčano i sve toplije, u petak maksimalna temperatura biće prava prolećna, od 20 do 25 stepeni Celzijusa. U subotu po podne nas očekuje promena vremena, pljuskovi i manji pad temperature. U nedelju, 26. marta, biće suvo uz smenu sunca i oblaka. Najviše dnevne temperature za dane vikenda biće nešto niže i kretaće se od 17 do 22 Celzijusa - rekao je Ristić.

Pad temperature očekuje se, prema njegovim rečima, u ponedeljak, 27. marta.

- U toku ponedeljka doći će do osetnijeg pada temperature praćenog kišom i pojačanim severozapadnim vetrom. Krajem dana kiša će na planinama preći u sneg. U utorak se, usled pada temperature, sneg očekuje ponegde i u nižim predelima - istakao je Ristić, i dodao da nas od srede očekuju smena sunca i oblaka koji mogu donositi povremeno slabe padavine.

VREMENSKE (NE)PRILIKE: Pred nama je veliki martovski preokret: Vraćajte jakne, idemo u minus!

Foto: Alo!

 

 

- Najhladniji dani biće utorak i sreda, 28. i 29. mart, kada će minimalna temperatura biti od minus jedan do četiri, maksimalna od pet do 10 Celzijusa. U sredu i četvrtak, gde bude manje oblaka, biće slabog mraza, što će nepovoljno uticati na prolećne useve - objasnio je naš sagovornik.

Ipak, kako je Ristić precizirao, u drugoj polovini sledeće nedelje doći će do postepenog porasta temperatura.

- Početak aprila dočekaćemo sa maksimalnim temperaturama oko 15 Celzijusa – rekao je Ristić.

Do juna promenljivo, pa sledi tropsko leto

Prema sezonskoj prognozi Republičkog meteorološkog zavoda, do kraja meseca možemo da očekujemo promenljivo vreme, ali i tokom aprila i maja. Kako je najavljeno, do kraja marta čeka nas smena sunca i kiše, a u aprilu će biti toplije nego što je to uobičajeno, ali će biti i dosta kišnih dana. Tokom prvih deset dana aprila moguća je i pojava slabih jutarnjih mrazeva. U maju će biti malo manje padavina, a temperatura će biti iznad prosečne, dok se za jun predviđaju prosečna temperatura i padavine. Prema prognozi, očekuju nas vreli letnji meseci, pa toplotne talase možemo očekivati u julu i avgustu. Srednja maksimalna temperatura vazduha tokom septembra biće oko 24 stepena, pa nas čeka nastavak leta sve do oktobra.

Pročitajte najnovije VESTI SA FRONTA

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading