Pošta Srbije prati digitalizaciju
Foto: Promo/Promo

Na početku panela Zoran Đorđević, v. d. direktora Pošte Srbije, istakao je da se ovo državno preduzeće trudi da isprati razvoj tehnologije i promene u navikama ljudi, pa prema tome formira i nove usluge i unapređuje postojeće.

- Prema iskustvima i naučenim lekcijama ranije iz ratnog stanja, nedavno pandemije, nameće se zaključak da Pošta treba da nastavi da pruža i klasične usluge, u postojećem obliku, koje su tekle neprekinuto i uslovima velikih bezbednosnih rizika. Pošta Srbije nastaviće da se upravlja prvenstveno prema potrebama korisnika, a posebno će obratiti pažnju na najstarije korisnike, koji imaju određene poteškoće da se prilagode trendu digitalizacije. Mi ćemo im u tome pomoći, a projekat koji upravo danas otpočinjemo - e-Novčanik omogućiće im da sigurno izvrše svoja plaćanja. Tu su i drugi projekti sa kojima smo već daleko odmakli, podrška e-Komercu, e-Notar, e-Arhiviranje, javni paketomati, sad i personalizovani paketomati za objekte stanovanja i kompanije. Nastavljamo s obnavljanjem voznog parka, Novi Sad će biti potpuno opremljen ekološkim vozilima, povećanjem kapaciteta logističkih centara, poboljšanjem uslova rada i materijalnog položaja i nagrađivanjem zaposlenih - izjavio je Đorđević.

O budućnosti, najaktuelnijim temama, inovacijama i regulatornom okviru s posebnim akcentom na razvoj univerzalne poštanske usluge, govorili su dr Nikola Trubint, potpredsednik Evropskog komiteta za poštansku regulativu (CERP), Ljubomir Ostojić, direktor Sektora za poštanske usluge RATEL-a, prof. dr Dragana Šarac, FTN u Novom Sadu, katedra za poštanski saobraćaj, prof. dr Nikola Knežević, Saobraćajni fakultet u Beogradu, a moderator je bio Srđan Smiljković iz Pošte Srbije.

Pratite najnovije  VESTI SA FRONTA

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading