OGLASILA SE DIREKTORKA ŠKOLE U UŽICU Osmaci zlostavljali dečaka pa rekli da je "šala"
Foto: EPA/ANDREJ CUKIC

Ovo nasilje se desilo u drugoj polovini februaru, u svlačionici škole, kada su, kako nezvanično saznajemo, dvojica njih terali trećeg dečaka da skine pantalone i gaće i ljubila ga po grudima.

Prema rečima prijateljice majke napostvovanog dečaka, majka ne želi da bilo šta priča o tom slučaju.

– Čeka da se završi postupak koji je škola povela i veruje da će počinioci biti adekvatno kažnjeni. Inače, dete ne ide u školi – rekla je prijateljica.

Direktorka škole Mirjane Maksimović je rekla da su pokrenuti svi potrebni protokoli i vaspitno-disciplinski postupci koji su u toku.

- Odmah po saznanju o slučaju nasilja koji se dogodio, škola je preduzela sve potrebne radnje u skladu sa propisanim zakonskim aktima: prikupljanje informacija, obaveštavanje roditelja, sastanak Tima za zastitu dece/učenika od diskriminacije, nasilja, zlostavljanja i zanemarivanja, kojem su, po pozivu škole, prisustvovala i dva predstavnika Policijske uprave Užice i obaveštena je Školska uprava Užice. Pokrenuti su vaspitno-disciplinski postupci i oni su u toku. Izrađeni su operativni planovi zaštite za sve učesnike i oni se sprovode – navela je direktorka Maksimović.

 

 

Ona kaže da je škola u “dosadašnjem delovanjima postupila i u narednom periodu će postupati u skladu sa propisanim zakonskim aktima i Pravilnikom o protokolu postupanja u ustanovi u odgovoru na nasilje, zlostavljanje i zanemarivanje”.

Ovaj događaj se već pročuo u gradu, pa je i na to reagovala direktorka.

- S obzirom na to da pojedinci govore o zataškavanju, "guranju pod tepih", nereagovanju i neobaveštavanju od strane škole, napominjem da je škola odmah odreagovala, preduzela zakonom propisane radnje, obavestila sve one koje je trebalo da obavesti i da čini sve u interesu dece – dodala je direktorka Maksimović.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA  

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading