Saobraćajna nezgoda izazvala curenje gasa u Bečeju: Zatvoreni škola i vrtić zbog opasnosti!
Foto: Alo/Alo/ M. O.

Na uglu ulica Nikole Tesle i Republikanske iz starog arteskog bunara koji odavno nije u upotrebi curi gas vodonik sulfat-metan-ugljen dioksid, a Štab za vanredne situacije Bečeja uveo je vanrednu situaciju u delu mesta Donji grad, gde se nalaze osnovna škola i vrtić.  Havariju saniraju radnici NIS-a, a mesto na kojem se izvode radnici je ograđeno i obezbeđeno. Kako za Alo! navodi jedan stanovnik Bečeja, i meštani koji žive dalje od bunara napustili su kuće.

Saobraćajna nezgoda izazvala curenje gasa u Bečeju: Zatvoreni škola i vrtić zbog opasnosti!

Alo/ M. O.

 

- Gas je počeo da curi dva dana posle saobraćajne nezgode, a vozač koji je udario u bunar pobegao je sa lica mesta. Obližnja osnovna škola i vrtić su zatvoreni. Učenici ne pohađaju nastavu, a deca iz vrtića raspoređena su u druga zabavišta. I desetak građana iz okolnih kuća je evakuisano. Kuće su napustile i komšije koje žive malo dalje - navodi za Alo! jedan Bečejac.

- Ovo je stari arteski bunar i nije već davno u upotrebi - dodaje on.

Radnici NIS-a postavili su na mestu havarije veliki ventilator u cilju sprečavanja većeg curenja štetnog gasa koje bi moglo da se dogodi u trenutku izvođenja radova. M. O.

Ceo Bečej na gasu

Havarija koja se dogodila nije prva u ovom delu Bečeja. Kako navode meštani, i ranijih godina dolazilo je do curenja gasa.

- Ovaj bunar postoji još od kraja 60-ih godina. Pre desetak godina dogodila se na ovom mestu opasna havarija koja je tada sanirana. Zašto je ponovo nastao problem, ne znamo, ali ceo Bečej leži na gasu -kažu stanovnici Bečeja.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading