STIŽE JAKO NEVREME IZ HRVATSKE Izdat crveni meteoalarm, ovaj deo Srbije je prvi na udaru!
EPA

Riječku regiju zahvatiće jaka i olujna bura, posebno u podnožju Velebita s orkanskim udarima vetra većim od 120 km/h, a slično će biti i na području zapadne Istre i severne Dalmacije, s udarima vetra do 120 km/h, prenela je Hina.

Područje Kvarnera takođe će biti pogođeno vrlo jakom i olujnom burom s najjačim udarima vetra do 150 km/h, a mestimično orkanska bura s udarima vetra do 165 km/h očekuje se i na području Velebitskog kanala.

Vreme je vrlo opasno i podrazumeva visok nivo opasnosti za zdravlje pa i za život opasne situacije, posebno za pomorce, a prisutan je i značajan rizik od štete za obalnu infrastrukturu, upozorava Uprava civilne zaštite.

Očekuju se rasprostranjena oštećenja konstrukcija, prekid saobraćaja i snabdevanja električnom energijom. Trajekti najverovatnije neće ploviti, pa je potrebno pratiti informacije o saobraćaju.

Preporučuje se preduzimanje mera za samozaštitu zbog rizika od iščupanih stabala, polomljenih grana i letećih krhotina, pa se savetuje izbegavanje putovanja i boravak blizu ugroženih priobalnih područja.

U međuvremenu, usled jakog vetra je došlo do oštećenja električne mreže u pojedinim delovima Kosova i Metohije.

Do najvećih oštećenja došlo je u regionima Peći, Kosovske Mitrovice, Prištine i Uroševca, prenela je Koha.

-Zbog jakog vetra u većem delu Kosova, pričinjena je šteta na elektromreži, kako na daljinskim provodnicima, tako i na električnim stubovima. Zbog tog su čak i neki izlazi jačine 10 kilovata, ostali van funkcije, navodi se u saopštenju.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading