PRIKUPLJANJE POMOĆI za nastradale u srpskim hramovima: Vreme kada je važno da budemo solidarni
Foto: Tanjug/Foto Tanjug

Patrijarh Porfirije pozvao je u subotu sve vernike da se priključe akcijama prikupljanja pomoći za stradale u zemljotresu u Siriji i Turskoj i da donesu priloge na liturgije koje će biti služene u beogradskim crkvama.

U Sabornoj crkvi vernici su se u velikom broju odazvali pozivu i izdvojili sredstva u skladu sa svojim mogućnostima, koja će biti dostavljena tamo gde je najpotrebnije.

Jedna Beograđanka rekla je da se odazvala pozivu patrijarha i izdvojila novac koji će priložiti u crkvi, jer želi da pomogne žrtvama zemljotresa.

- Najbitnije je da budemo solidarni. Veoma je tužno sve ovo što se desilo i nadam se da će se veliki broj naših građana odazvati pozivu - navela je ona za Tanjug, a njena sugrađanka je rekla da je zemljotres koji se dogodio u Turskoj i Siriji velika tragedija i da svako treba da pomogne koliko može.

- Daću neki prilog, u ovim vremenima je veoma važno da budemo solidarni - navela je ona.

Da je važno pomoći drugima u nevolji, smatra i stariji Beograđanin koji kaže da su njegova supruga i on već prikupili dečju dohranu i garderobu, kao i da će dati prilog u crkvi kako bi pomogli nastradalima u zemljotresu.

- Video sam da se prijatelji preko društvenih mreža organizuju da pomognu u saradnji sa Ambasadom Turske u Beogradu. Treba biti solidaran - istakao je on.

PRIKUPLJANJE POMOĆI za nastradale u srpskim hramovima: Vreme kada je važno da budemo solidarni

Foto Tanjug

 

Jedna sagovornica kaže da ljudi u Srbiji treba da se saosećaju sa žrtvama zemljotresa, jer su se i u našoj zemlji kroz istoriju dešavale razne krize, te da treba svako da pomogne u skladu sa svojim mogućnostima.

- Uvek je važno da budemo solidarni, svaka pomoć je dobrodošla, koliko ko može - navodi ona, a isto misli i njen sugrađanin, koji dodaje da će se odazvati svim akcijama ukoliko se budu organizovale tim povodom.

- Ne treba samo grabiti da ti imaš, uvek treba dati nešto i drugima, a to se sve lepo vrati - kazao je on.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading