OPASNO JE! RHMZ izdao upozorenje, na snazi narandžasti meteoalarm, evo šta nas čeka narednih dana
Foto: Alo/Foto ALO!

Naime, prema najavama RHMZ, sutra ujutru se očekuje umeren i jak mraz, dok će u nižim predelima minimalna temperatura biti od -12 do -5 stepeni, na planinama i niža, a na Pešteru do -20 stepeni.

Zbog toga će sutra na snazi biti narandžasti meteoalarm i to na teritoriji Šumadije, Pomoravlja, istočne, jugoistočne, jugozapadne Srbije i na Kosovu i Metohiji. U ostalim predelima na snaži će biti žuti meteoalarm.

Od nedelјe se slablјenje jutarnjih mrazeva, ali RHMZ upozorava na još jednu opasnu pojavu. Kako se navodi, u drugom delu noći subota na nedelјu u centralnoj i jugozapadnoj Srbiji lokalno se očekuje pojava kiše koja će se lediti na tlu.

OPASNO JE! RHMZ izdao upozorenje, na snazi narandžasti meteoalarm, evo šta nas čeka narednih dana

RHMZ

 

Zbog ledene kiše biće upaljen meteoalarm, a najkritičnije će biti u Šumadiji i jugozapadnoj Srbiji gde će na snazi biti naradnžasti meteoalarm.

Detaljna prognoza za naredne dane

Subota

Ujutro vedro uz umeren i jak mraz, a ponegde po kotlinama i visoravnima jugozapadne Srbije magla. U toku dana malo do umereno oblačno sa sunčanim intervalima. Uveče na severu Srbije, a tokom noći i u ostalim krajevima jače naoblačenje koje će u drugom delu noći u Vojvodini i zapadnoj Srbiji usloviti mešovite padavine (kišu, susnežicu i sneg), u ostalim krajevima sneg, a u centralnoj i jugozapadnoj Srbiji lokalno se očekuje i kiša koja će se lediti na tlu. Vetar slab i umeren, uveče na istoku Srbije i jak zapadni i severozapadni. Najniža temperatura od -12 do -5 stepeni, na Pešteru i do -20 stepeni, a najviša od 2 do 7 stepeni.

Nedelja

Oblačno, na severu uglavnom suvo, u ostalim krajevima mestimično sa snegom uz stvaranje, a na planinama manje povećanje visine snežnog pokrivača. Vetar slab i umeren, na severu i istoku, kao i na planinama jak, zapadni i severozapadni. Najniža temperatura od -6 do 1 stepen, najviša dnevna od 3 do 8 stepeni.

Ponedeljak

Promenljivo oblačno i uglavnom suvo sa periodima sunčanog vremena. Vetar slab i umeren, na istoku i jak, zapadni i severozapadni. Najniža temperatura -5 do 1 stepen, najviša dnevna od 5 do 9 stepeni.

Utorak

Umereno do potpuno oblačno i uglavnom suvo, na jugu i jugozapadu sa periodima sunčanog vremena. Vetar slab i umeren, na istoku i jak, zapadni i severozapadni. Najniža temperatura -5 do 1 stepen, najviša dnevna od 6 do 10 stepeni.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading