UŽAS U BELOJ CRKVI! Majka devojčice (14) prijavila sveštenika J. C. policiji: Pop pipkao devojčicu!
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

Protojerej J. C. iz Bele crkve optužen je da je pipkao devojčicu od 14 godina koja je došla da se ispovedi! Majka devojčice prijavila ga je policiji, a kako saznajemo, Osnovno javno tužilaštvo u Vršcu je odmah nakon prijema prijave podnelo predlog Osnovnom sudu u Vršcu da se prema osumnjičenom odredi mera zabrane prilaženja, sastajanja i komuniciranja sa oštećenom maloletnicom.

Pred Osnovnim javnim tužilaštvom u Vršcu u toku je, kako su potvrdili za Alo!, postupak protiv osumnjičenog J. C. iz Bele Crkve povodom prijave da je izvršio krivično delo polno uznemiravanje prema devojčici staroj 14 godina.

- U toku je sprovođenje daljih dokaznih radnji - naveli su za Alo! iz OJT Vršac.

Devojčicu je, prema tvrdnji njene majke S. M., sveštenik zaključao u ispovedaonici i uvukao joj je ruku u majicu kad se ona u jednom trenutku uhvatila za vrat.

- Rekao joj je da će je izmasirati, ali joj je uvukao ruku u majicu i počeo da je pipa po drugim delovima tela. Govorio joj je da to žene vole. Pustio ju je kada mu je ponovila da joj ne prija to što joj radi... Rekao joj je da o ovome nikome ne sme da priča, da sve što se desi u ispovedaonici znaju samo ona, on i Bog. Zato mi je prećutala da joj je prethodnih puta govorio o tome kako muški polni organ ulazi u ženski, da to žene izluđuje i da će se njoj to svideti kad poraste. Ipak, ovo pipkanje nije mogla da prećuti. Potresena je i u strahu - rekla je za „Novosti“ devojčicina majka S. M.

Protođakon dr Ljubomir Ranković, kako je za Alo! istakao, smatra da je sveštenika trebalo odmah zatvoriti.

UŽAS U BELOJ CRKVI! Majka devojčice (14) prijavila sveštenika J. C. policiji: Pop pipkao devojčicu!

Foto: TV Hram

- Ukoliko se ispostavi da je ta užasna vest tačna, sveštenik ima veću odgovornost od običnog čoveka i trebalo bi ga kazniti najstrožom merom, smrtnom kaznom. Užasnut sam i kao sveštenik i kao čovek i kao deda dve unuke, od kojih jedna ima 18, druga 10 godina - rekao je za Alo! otac Ljubomir, i dodao da nema razlike između te seksualne nastranosti i kuge, kolere, side.

- Društvo se trudilo i trudi da ih iskoreni, tako bi trebalo iskoreniti i sve koji su seksualno devijantnog ponašanja. Nemam razumevanja za pedofile, zoofile, homoseksualce, niti im je opravdanje to što devijaciju predstavljaju kao bolest, grešku u genetskom kodu - istakao je otac Ljuba i dodao da bi u nedostatku smrtne kazne, adekvatna sankcija za J. C. bilo proterivanje na pusto ostrvo.

- Čudno mi je da se sad pojavila takva vest, jer ovo je takozvana trapava nedelja kad nema ispovedanja u crkvi i kad su sreda i petak razrešeni posta. Naravno, verujući mogu da se ispovedaju svakog dana, cele godine. U nekim našim hramovima ima posebnih prostorija za ispovest, baš kao i u katoličkim. Molim se Bogu da ovo nije tačno, ali ako jeste, taj sveštenik će biti raščinjen, po kanonima SPC. On je oskrnavio hram, trebalo bi crkvu ponovo osveštati, a pošto sam pročitao da je i neki zaposleni u tamošnjem centru za socijalni rad uradio nešto slično, Belu Crkvu bi ubuduće trebalo zvati Crna Crkva - zaključio je protođakon Ljubomir Ranković.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading