STARI, BOLESNI I ZAVEJANI U SNEŽNIM SMETOVIMA Hrabri volonteri ugroženim žiteljima ivanjičkih sela dopremaju hranu i lekove
Foto: Privatna arhiva/Foto: RINA

Sneg je okovao planinska sela u okolini Ivanjice, a iako se putevi čiste po prioritetima, do pojedinih udaljenih kuća moguće je stići samo uz pomoć motornih sanki. Ekipe Crvenog krsta i Civilne zaštite opštine Ivanjica svakodnevno starim i bolesnim meštanima dostavljaju hranu, lekove i odeću. Meštani ih dočekuju s osmehom na licu, jer u teškim uslovima koji su ih zadesili svaka pomoć je dobrodošla.

- Do naših kuća ne može se prići ni terenskim vozilom ni peške. Jedva da možemo da pređemo do komšije jer sneg je preko metar, a mi stari i bolesni. Kad vidimo ove divne momke, kao da nas ogreje sunce. Oni nam donesu lekove i hranu. Mnogo nam znači njihova pomoć - istakli su žitelji udaljenog sela Vučak.

STARI, BOLESNI I ZAVEJANI U SNEŽNIM SMETOVIMA Hrabri volonteri ugroženim žiteljima ivanjičkih sela dopremaju hranu i lekove

Foto: RINA

 

U Crvenom krstu u Ivanjici kažu da svakodnevno dobijaju pozive meštana kojima je potrebna pomoć, a oni se trude da svima izađu u susret. 

- Ekipe Civilne zaštite i Crvenog krsta su sve vreme na terenu. Pošto su tereni jako nepristupačni, do zavejanih kuća ide se motornim sankama. Prioritet su bolesni i stari ljudi. Putevi do svih mesnih zajednica su očišćeni, ali ima još zavejanih nekategorisanih puteva i snežnih nanosa visokih nekoliko metara. Očekujemo s prestankom padavina i potpunu stabilizaciju situacije - izjavio je Momčilo Mitrović, predsednik opštine Ivanjica. 

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading