STRAH ME DA SE VRATIM U ŠKOLU! Ispovest profesorke Marije Stevanović iz Trstenika
Foto: Privatna arhiva/Foto: privatna arhiva

Profesorka engleskog jezika Marija Stevanović iz Tehničke škole u Trsteniku kojoj je učenik nasred časa izmakao stolicu zbog čega je završila na podu, a posle snimka koji su napravila druga dva đaka i u svim medijima, ima napade panike. Posle saznanja da su dva od tri nasilnika vraćena u školu, ona razmišlja da promeni kolektiv.

- Strah me je od susreta s njima. Treba pored njih da prođem u hodniku, da ih gledam na času. Pritom, čula sam da otac učenika koji mi je izmakao stolicu redovno dolazi u školu. Ne znam iz kog razloga, baš kao što nemam predstavu zašto su nasilnici vraćeni na nastavu. Znam samo da imam napade panike, pogotovo u gužvi. Poslednji put se to desilo pre neki dan, na ćerkinom roditeljskom sastanku - otkrila je za Alo! profesorka čije je zlostavljanje duboko potreslo javnost u Srbiji.

STRAH ME DA SE VRATIM U ŠKOLU! Ispovest profesorke Marije Stevanović iz Trstenika

Foto: printskrin

Istovremeno kada se pojavila informacija da su nasilnici vraćeni u školu usled propusta u pravnoj proceduri profesorka se suočila s novim napadom.

- Anonimni pošiljalac je napisao pismo u kome tvrdi da sam se ja učenicima obraćala pogrdnim rečima, da sam ih oslovljavala sa magarče i konju. To nije istina, radim 21 godinu u ovoj školi, da sam poznata po tome, valjda bi mi neko ranije rekao nešto. Ovako, to je samo skretanje pažnje - istakla je Stevanovićeva, i navela da sumnja ko je autor.

- Sumnjam na dvojicu kolega, jedan od njih je profesor mašinstva sa kojim sam pre pet godina imala sukob, jer me je okarakterisao kao seksualno isfrustriranu osobu. Reč je o sadisti koji redovno napada koleginice i verbalno i fizički zlostavlja učenike, o čemu postoje dokazi. Pretpostavljam da se sada setio mene zato što je blizak direktoru čija glava je na panju, jer je njegovu smenu zatražio Forum srednjih stručnih škola - navela je profesorka, koja od 9. novembra na ulicu ne izlazi sama.

- Nije se desilo da me neko napadne, ali razmišljala sam u slučaju da se to desi, bolje je da pored mene bude neka starija muška osoba. Od onog incidenta ništa više ne prepuštam slučaju. Sve vreme sam se trudila da ni u koga ne upirem prstom, imala sam razumevanja za ovu izgubljenu generaciju koja je platila danak dvogodišnjoj onlajn i kombinovanoj nastavi. I dalje sam na bolovanju, a da li ću se posle praznika Dana državnosti vratiti u kolektiv ili ću potražiti posao u nekoj drugoj školi, zavisi od poteza Ministarstva. Očekujem da me zaštite kako bih nesmetano mogla da radim. Neću da budem novi Joca Knežević i da završim kao on - poručuje profesorka Marija Stevanović.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading