SPREMITE SE ZA MINUS 20! Stižu nam najhladniji dani
Foto: Privatna arhiva/Foto: privatna arhiva

Republički hidrometeorološki zavod upozorio je juče da se na području Srbije od danas pa do 10. februara očekuju jak jutarnji mraz i ledeni dani.

U nastavku sedmice Srbija i naše područje biće pod uticajem veoma snažnog anticklona. U utorak će u Srbiji biti veoma hladno. Ujutro se očekuje umeren i jak mraz, a tokom dana suvo i umereno oblačno. Slab sneg očekuje se samo u planinama na jugozapadu Srbije, ali bez većeg povećanja snežnog pokrivača. U sredu se očekuje veoma slično vreme i nešto oblačnije vreme, a provejavanje sasvim slabog snega očekuje se na zapadu Srbije. U četvrtak i petak se očekuje vedro. Jutro će biti ledeno, uz minimalne temperature od -12 do -6°C, lokalno i do -15°C, a na Pešteru u četvrtak i do -20°C. Za vikend se očekuje povećanje oblačnosti, a u nedelju i prolazno jače naoblačenje s kišom, susnežicom i snegom, uz skretanje vetra na jak severozapadni. Tokom vikenda jutarnji mraz će oslabiti, u mnogim predelima i izostati, a maksimalna temperatura biće od 4 do 8°C, u Beogradu do 6°C.

Prosečna maksimalna temperatura za ovo doba godine je od 2 do 6°C, tako da će ona narednih dana biti ispod proseka, a u okvire normalnih vrednosti vratiće se od petka.

Najhladniji deo od početka zime trebalo bi da se okonča već za nedelju dana, jer sledeća sedmica donosi postepeni porast temperatura i toplije vreme.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading