VEJAVICA, MEĆAVA I OLUJNI VETAR Nastavlja se zimska kataklizma u Srbiji, temperatura pada na -17
Foto: Alo/Aleksandar Nalbantjan

U Srbiji će tokom dana biti umereno do potpuno oblačno, hladno i vetrovito, na severu sa sunčanim intervalima, a u ostalom delu mestimično sa slabim snegom uz postepeni prestanak padavina posle podne i uveče, dok najviša dnevna temperatura neće prelaziti 1 stepen.

U planinskim predelima očekuje se vejavica, mećava, a zbog olujnog vetra i stvaranje snežnih nanosa, najavio je Republički hidrometeorološki zavod.

Vetar slab i umeren, na severu, istoku i u planinskim predelima povremeno i jak, severni i severozapadni. Krajem dana u slabljenju. Jutro hladno sa slabim i umerenim mrazem. Jutarnja temperatura od -6 do -1, najviša dnevna od -2 do 1 stepen.

Najhladnije će biti na Kopaoniku, gde je prognozirano čak minus 17 stepeni.

I u Beogradu danas jutro hladno sa slabim do umerenim mrazem. Tokom dana umereno do potpuno oblačno, suvo, hladno i vetrovito.

Vetar umeren, povremeno i jak, severni i severozapadni. Krajem dana u slabljenju. Jutarnja temperatura od -5 do -3 °C, najvisa dnevna oko 0 °C.

Vreme narednih dana

Prema izgledima vremena za narednih sedam dana, osetno hladnije, naročito u jutarnjim satima, kada se očekuje umeren i jak mraz.

Do srede u većini mesta maksimalna temperatura biće oko ili malo ispod 0 °C, od četvrtka u manjem porastu.

Tokom celog perioda malo i umereno oblačno, suvo i hladno sa dosta sunčanih intervala, a samo se još u ponedeljak u planinskim predelima očekuje provejavanje slabog snega.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

Komentari (0)

Loading