UPOZORENJE Ne krećite na put bez zimske opreme: Za tri minuta na planini ste zavejani!
Foto: Alo/Foto RINA

U zimskom periodu putni pravac Preko brdo - Odraćenica zbog nepovoljnog geografskog položaja i jakih vetrova često je neprohodan.

- Ne znam da li smatraju da mi preuveličavamo ili su željni avanture na snegu, ali redovno se dešava da se oglušuju o naša upozorenja i na svoju ruku kreću na put. Automobil, čak i onaj terenski, na Goliji biva potpuno zavejan za samo nekoliko minuta toliko da se uopšte ne vidi ispod snega. Putarima, ako nisu u blizini, treba i do dva sata da se probiju kroz nanose. Samo zamislite situaciju da toliko dugo čekate zavejani u dubokom snežnom smetu i da vam je život u opasnosti samo zato što ste želeli da dokažete da ste moćniji od prirode - priča za RINU Vitomir Arsović iz JP „Putevi Ivanjica“.

Zbog nepredviđenih situacija putari su od samog početka zimske sezone parkirali tešku mehanizaciju blizu da bi mogli brzo da reaguju.

- Ovde snežni nanosi mogu biti i preko tri metra. „Putevi Ivanjica“ uveli su 24-časovno dežurstvo kako bi ovu saobraćajnicu držali prohodnom. Dajemo svoj maksimum, ali zbog nezahvalnih karakteristika terena apelujemo na sve vozače da na put nikako ne kreću bez pune zimske opreme - dodao je on.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading