ZAVRŠEN KARAVAN PRIJATELJSTVA NA PUTU SVILE Građani Srbije donirali 1,8 miliona dinara u humanitarne svrhe (FOTO)
Foto: Promo/Promo

Centralna proslava i doček Kineske Nove godine održana je u subotu na Kalemegdanu, u prisustvu predsednice Vlade Republike Srbije Ane Brnabić i ambasadorke Narodne Republike Kine u Srbiji Čen Bo. Spektakularni vatromet označio je početak Karavana prijateljstva, koji je narednih dana prošao kroz pet gradova u Srbiji.

Oko 20.000 naših građana i njihovih gostiju posetilo je ovaj zabavni karavan koji im je pored ukusa četiri zemlje Pojasa i puta u grad doveo neke od najboljih umetnika Šangdong provincije koji su prikazali svoje umetničke veštine u vidu tradicionalne Igre lava, pravljenja skulptura od šećera, kaligrafije, duboreznih preslikača, pravljenja lutaka i čuvenih kineskih nudli i knedli. 

Najbolji mladi kuvari Srbije iz Junior chef club udruženja, zajedno sa kineskim kuvarima pripremili su više od 15.000 obroka iz kuhinja Srbije, Kine, Grčke i Italije.  

Građani Srbije i njihovi gosti prikazali su humanost na delu prikupivši ukupno 1.762.130 dinara u ovih pet gradova. 

Grad pobednik je grad koji je simbol srpsko-kineskog čeličnog prijateljstva! Samo Smederevo prikupilo je 372.140 dinara!

Vlada Republike Srbije, Ambasada Narodne Republike Kine i Institut za pojas i put ovom prilikom zahvaljuju se svim građanima koji su učestvovali u ovoj humanitarnoj akciji, kao i sponzorima koji su podržali ovu humanitarnu akciju.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading