POSAO SIGURAN POSLE ZAVRŠETKA Osniva se srednja škola od posebnog interesa za Srbiju
Foto: Alo/Alo/Masonari Josida

Vlada Srbije donela je odluku o osnovanje Srednje škole unutrašnjih poslova "Jakov Nenadović" u Sremskoj Kamenici, kao srednju školu od posebnog interesa za Srbiju, objavljeno je u Službenom glasniku.

Prva generacija učenika biće upisana od školske 2023/2024. godine. Vlada je imenovala Privremeni školski odbor koga čine oficiri policije.

Privremeni školski odbor doneće Statut škole do 15. februara 2023. godine i godišnji plan rada škole.

Do imenovanja direktora škole, njegove poslove će obavljati Vesna Đurović, profesor fizičkog vaspitanja iz Sremske Kamenice, kao vršilac dužnosti direktora škole.

Željko Brkić, državni sekretar Ministartsva unutrašnjih poslova, kaže da je i sam bio učenik pomenute škole, i da je posebno srećan što će ova škola ponovo raditi.

- Početkom aprila meseca se raspisuje javni konkurs, za prijem 210 učenika. Ono što je primarna kategorija jeste to, da konkurišu učenici osmog razreda, gde su i dečaci i devojčice. Kandidati će prilaziti provere psihičke, zdravstvene i fizičke spremnosti - priča on.

Kako je dodao, uspesi sa završnog testa biće sabirani da navedenim proverama.

- Očekujem da ćemo sve uspešno završiti, i da ćemo prvog septembra lepo startovati - dodao je Brkić.

Brkić kaže da je u pitanju internatski profil škole, što znači da MUP za sve polaznike obezbeđuje obuću, garderobu, i sve neophodno.

- Želimo da najboljima obezbedimo da upišu i Kriminalističko policijski univerziet, ali i druge fakultete po svom izboru. Takođe, oni i posle ove srednje škole dobijaju mogućnost da se zaposle, to je i obaveza ministarstva - naveo je Brkić.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading