POTVRĐENO PISANJE ALO! O KIDS DROGI I SNUSU IZ RODITELJSKIH GRUPA! Ne širite paniku neproverenim informacijama!
Foto: Printscreen/Printscreen

Iako je, kako navodi MUP, neophodno upozoravati decu na opasnosti koje vrebaju i biti oprezan, nikako se ne sme otići u drugu krajnost i deliti javno svaku informaciju na koju se naiđe.

MUP obaveštava da u prethodnom periodu nije pronađena ta vrsta droge i navodi da se razne droge u obliku raznobojnih tableta koje podsećaju na bombone pojavljuju već decenijama.

„Policajci prilikom pronalaska bilo koje supstance za koju posumnjaju da je droga te supstance oduzimaju, nakon čega se vrši dalje veštačenje u Nacionalnom centru za kriminalističku forenziku kako bi se utvrdilo da li se radi o psihoaktivnoj supstanci, odnosno drogi“, navodi se u saopštenju.

Snus je, kako se dodaje, duvanski proizvod i ne nalazi se na Spisku psihoaktivnih kontrolisanih supstanci koji je određen Pravilnikom o utvrđivanju Spiska psihoaktivnih kontrolisanih supstanci, što znači da nije droga.

Shodno tome, navode iz MUP-a, potrebno je da roditelji razgovaraju sa svojom decom i da ih upozore na sve opasnosti sa kojima se mogu suočiti i da upozore decu, ukoliko dođu u kontakt sa ovakvim supstancama, da ih ne uzimaju.

Policijski službenici Ministarstva unutrašnjih poslova posebno prate bezbednosnu problematiku u školama i u zoni škola i u skladu s tim preduzimaju sve potrebne mere i radnje na suzbijanju svih oblika kriminaliteta, a sprovode i niz preventivnih aktivnosti u vezi sa borbom protiv droga, ističe se u saopštenju.

MUP moli roditelje, kao i ostale građane, da pre deljenja takvih informacija posredstvom društvenih mreža te informacije dostave najbližoj policijskoj stanici.

Komentari (0)

Loading