JEDINSTVEN Novi Sad jedini grad u Evropi u kome se grade tri mosta. Gradonačelnik poslao jaku poruku (VIDEO)
Foto: Printscreen/Printscreen

-Što se tiče četvrtog mosta, on se već gradi. Radimo na razvoju grada Novog Sada, kako bi što pre spojili dve strane. Radi se most u sklopu Fruškogorskog koridora i to je super da će teški saobraćaj biti izmešten i ići preko tog mosta. A što se tiče pešačko-biciklističkog on će za nekih godinu i po dana od kada počne da se radi biti završen. Biće lepa veza i za pešake, i za bicikliste; naše sugrađane, ali i za turiste. Nama predstoje slatke muke – istakao je Đurić.

JEDINSTVEN Novi Sad jedini grad u Evropi u kome se grade tri mosta. Gradonačelnik poslao jaku poruku (VIDEO)

Printscreen

 

Profesor dr Vuk Bogdanović naveo je tada činjenicu da će na Mostu slobode biti 50 posto manje vozila kada se četvrti most bude izgradio.

-Novi Sad je jedini grad u Evropi u kojem se grade tri mosta. U toku je izgradnja mosta između Kovilja i Petrovaradina, koji će biti deo Fruškogorskog koridora. Počeli su pripremni radovi na izgradnji mosta u produžetku Bulevara Evrope. Pešačko-biciklistički most biće sagrađen na stubovima nekadašnjeg mosta Franca Jozefa, a trenutno čekamo idejni projekat mosta, koji će biti gotov za nekoliko nedelja. O tome sam razgovarao u emisiji “Signali” na Radio televiziji Vojvodine sa prof. dr Vukom Bogdanovićem sa Fakulteta tehničkih nauka – Departman za saobraćaj, prof. dr Sašom Orlovićem, rukovodiocem tima za izradu Smernica za revitalizaciju prostora izgradnje mosta i direktorom „Koridora Srbije“ Aleksandrom Antićem- stoji na Instagramu prvog čovek Novog Sada.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading