"KRENULI SU NA NAS BAKLJAMA, NOŽEVIMA, LANCIMA..." Oglasili se roditelji SRPSKE DECE napadnute u Sarajevu
Foto: Printscreen/Printscreen

Poslednji u nizu incidenata koji to pokazuje je prekjučerašnji napad grupe huligana na srpske mališane koji su učestvovali na turniru u futsalu u Sarajevu i njihove roditelje, uz jezive povike dece iz Splita srpskim učesnicima: "Ubij Srbina"! Roditelji napadnute dece za Kurir pričaju da nijednog drugog razloga za napad nije bilo osim činjenice da su Srbi, te da je situacija bila zaista strašna.

Otac jednog mališana M. M. kazao je da je nečuveno kako su ih iz čista mira napali huligani.

Nečuveno

- Nečuveno, desilo se iz čista mira! Napali su čoveka samo zato što je nosio zastavu, hteli su da je otmu, i to očigledno samo zato što je na njoj ćirilicom bio ispisan naziv kluba. Krenuli su na nas sa bakljama, noževima, lancima... Jednostavno, napali su sve što je srpsko, drugog razloga nema - ispričao nam je vidno uznemireni M. M, jedan od roditelja napadnute dece.

Kako kaže, žao mu je što je nekoliko nasilnika pokvarilo čitav utisak o svemu.

- Posle su nas mnogi kontaktirali, počevši od zvaničnika, da nam ponude pomoć i izađu u susret za sve što treba - zaključio je on.

Roditelj još jednog dečaka za Kurir je rekao da je očigledno da su ih napali navijači Sarajeva.

- Tako sam zaključio po bordo maskama koje su nosili. U hotel je upalo njih desetak sa ciljem da isprovociraju našu reakciju. Jeste zastava FK Zvezdare velika, ali klupski grb je cvet i nema nikakvih nacionalističkih obeležja, čak ni srpskih boja - naveo je i dodao da zastava ne može ni u kom slučaju da predstavlja provokaciju.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (3)

Loading
Мићко

16.01.2023 09:53

Па кад се залажу за велику Звездару.

Divna

16.01.2023 11:27

Jedina zemlja koja I'ma DVa pisma,cirilicno I latinicno.Hvala Bogu pametni smo I pismeni znamo oba. Akome smeta I to Ovde sto su mladi sportisti imali sportsku zastavu svoga kluba. Trebajuje nositi sa ponosom .Za njih bravo.

Divna

16.01.2023 12:12

U prvom svetskom ratu nada Srpska vojska imala je 96 zastava.Sve je casino I saw ponosom vratila u Srbiju.Bravo za roditelji I male sportistekoji su stali iza svoje sportske zastave.Vi step deco pobednici pored svega sto su vam tamo priredili,oni su VAS nedostojni...