VESIĆ Razvoj i saobraćajno povezivanje svih delova Srbije: Nema velikih i malih projekata
Foto: Alo/Foto ALO!

- Predsedniku su podjednako važni auto-putevi, brze pruge ali izgradnja vizitorskog centra Đavolja varoš, rekonstrukcija srednjovekovnog grada Maglič ili stakleni vidikovac na vrhu Kablara. Samo tako se Srbija razvija. Nema malih i velikih projekata, jer je svaki projekat koji Srbiju čini boljom podjednako važan - istakao je ministar Vesić.

VESIĆ Razvoj i saobraćajno povezivanje svih delova Srbije: Nema velikih i malih projekata

Foto Tanjug

- U toku je realizacija projekata obnove i uređenja lokaliteta na teritoriji južne i zapadne Srbije, od kojih su najvažniji put preko Radan planine, koji spaja tri banje i Đavolju varoš, i Caričin grad u jednu turističku celinu, a meštanima put skraćuje na polovinu a započeti su i radovi na parku Čukljenik u Lebanu, na mostu, trgu i amfiteatru u Bojniku, dok su završena trim-staza i letnja pozornica na citadeli Hisar u Prokuplju i uređen je park i put do brda Hisar u Leskovcu... - rekao je Goran Vesić, ministar saobraćaja, građevinarstva i infrastrukture, gostujući u jutarnjem programu RTV Pink, i dodao da je Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture odvojilo 1,4 milijarde dinara u budžetu za 2023. godinu za programe integralnog razvoja zapadne i južne Srbije.

Uspostavljen saobraćaj na pruzi Niš-Dimitrovgrad

- U subotu u 19 sati srpska železnica ponovo je uspostavila saobraćaj na pruzi Niš-Dimitrovgrad - rekao je Goran Vesić.

- Otklonjene su posledice železničke nesreće na pruzi 106 između službenih mesta Staničenje-Pirot, kod mesta Sopotski han. Uvedena je lagana vožnja sa 20 km na sat i ograničena je maksimalna težina voza na 1.200 tona - rekao je ministar Vesić, i dodao da je uvedena zabrana prevoza cisterni s amonijakom.

VESIĆ Razvoj i saobraćajno povezivanje svih delova Srbije: Nema velikih i malih projekata

Foto Tanjug

- Zabranjen je prevoz cisterni s amonijakom na pruzi 106 do daljeg, dok se ne završi zamena i ojačanje gornjeg stroja na pojedinim deonicama na toj pruzi - poručio je Vesić, i zahvalio bugarskim železnicama na pomoći u otklanjaju posledica nesreće i najavio da će se u petak, 20. januara, sastati na granici Srbije i Bugarske s potpredsednikom vlade Bugarske i ministrom transporta Bugarske Hristom Aleksijevim.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading