OVA MESTA U SRBIJI PREKRIĆE SNEG! Vremenska prognoza za doček Pravoslavne nove godine i početak naredne nedelje
EPA/ TINO ROMANO

Sutra ujutro i pre podne u većini krajeva oblačno i maglovito, a na jugoistoku su moguće slabe padavine. Tokom dana malo toplije, a sunčani intervali se očekuju u zapadnoj i centralnoj srbiji, kao i u delovima Vojvodine. Vetar slab, južni i jugoistočni. Najniža temperatura od -1 do 4 stepena, a najviša od 7 do 11 stepeni. Tokom noći na severu i zapadu, kao i ponegde u centralnim krajevima kiša, a u brdsko-planinskim predelima jugozapadne Srbije sneg, dok će vetar biti u skretanju na severozapadni.

U Beogradu ujutru ponegde magla, u nastavku dana povremeno će probijati sunce. Najviša temperatura oko 10 stepeni.

U novogodišnjoj noći ponegde će biti kiše, a u brdsko-planinskim predelima jugozapadne Srbije padaće sneg.

U subotu očekuje se pretežno oblačno i malo hladnije, mestimično sa kišom, u planinskim predelima sa snegom. Pre podne na severu, a posle podne i u ostalim krajevimaprestanak padavina i postepeno razvedravanje sa severozapada. Vetar slab do umeren zapadni i severozapadni. Najniža temperatura od -1 do 4 stepena, a najviša dnevna od 4 do 7 stepeni.        

Za nedelju se najavljuje suvo i toplije vreme sa periodima sunčanog vremena uz pojačanje južnog i jugoistočnog vetra. Najniža temperatura od -1 do 3 stepena, a najviša od 8 do 12 stepeni.

Početkom naredne nedelje sledi nam novo naoblačenje sa kišom, na planinama sa snegom. Vetar umeren, u košavskom području jak, a na jugu Banata sa udarima olujne jačine južni i jugoistočni. 

Najniža temperatura od -2 do 5 stepeni, a najviša od 9 do 13 stepeni, u Timočkoj Krajini hladnije, oko 4 stepena. Upozorenje: Udari vetra > 17 m/s, verovatnoća 80%.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading