PROJEKAT "5000 SPECIJALACA" JE VEĆ POSTAVLJEN, A BIĆE I NOVIH BAZA Vučević: Predsednik Vučić će do kraja meseca predstaviti NAJNOVIJU tehnologiju
Foto: Printscreen/Printscreen

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prethodno je istakao je da je povećan broj pripadnika vojske i da nas u ovoj delatnosti očekuju ogromne plate, kao i da je glavni zadatak da se sa 1600 pripadnika specijalnih jedinica poveća broj na 5000.

– Na ponos države je na kom smo mestu rangirani. Što je bolje vojska obučena, opremljena, zadovoljnija i snažnija time smo mi dalje od bilo kog sukoba I rata. A zašto? Zato što niko neće da se sukobljava sa vama kada ste jaki i snažni. Upravo suprotno od ovog što tvrde svi tajkunski analitičari. Kada ste slabi i ranjivi, lakši ste plen. Upravo jačanjem, mi potvrđujemo svoj koncept očuvanje mira i stabilnosti, ali i regionalne saradnje kao i vojne neutralnosti. Mi bi još bolje bili rangirani da nam je stiglo sve ono što je ugovoreno i plaćeno. Zbog svetskog sukoba Srbija je kažnjena. Kada oni uvedu sankcije jedni drugima, ispašta Srbija, jer mi nismo dobili šta smo platili. Mislim da će do kraja januara predsednik Republike pokazati najsavremenije borbene sisteme, koja je delimično proizvedena u Srbiji- rekao je Ministar odbrane Miloš Vučević.

ČUVAJU MIR I BEZBEDNOST NAŠE ZEMLJE Ministar Vučević i general Mojsilović na Božić sa pripadnicima Vojske Srbije

Sve smo postavili u smislu organizacione strukture.

-Što se tiče projekta 5000 pripadnika specijalnih jedinica, mi uveliko radimo na tome kao Ministarstvo odbrane i Generalštab. Sve smo postavili u smislu organizacione strukture – izjavio je Ministar odbrane.

Otvaranje novih baza i vojnih kampova

– Imamo nekoliko specijalnih brigada, ali moraćemo da širimo te formacijske organizacione stvari. Definisali smo koja bi geografska područja bila bitna u kontekstu strategijskih odluka I procena. Gledali smo da pokrijemo centralni, istočni i severni deo Srbije. Naravno to mora dalje da se analizira. Užurbano ali ne brzopleto. Ponosan sam što svi, pa i poznati sportisti žele da budu deo vojske. Oficirski poziv je privilegovan, nije svakodnevni. Nama treba adekvatan broj vojnika, srazmerno teritoriji ali I bezbednosnoj situaciji- rekao je Vučević

 

Komentari (0)

Loading