VUJOVIĆ: Postignut veliki napredak u zaštiti životne sredine
Foto: Alo/Foto TANJUG

Ministarka je, na jučerašnjoj sednici Odbora za zaštitu životne, kazala da su u drugom kvartalu usvojene uredbe o proglašenju predela izuzetnih odlika - Stolovi, Željin - kao i izmene i dopune Pravilnika o ograničenjima i zabranama proizvodnje, stavljanja u promet i korišćenja hemikalija.

Vujovićeva je istakla da je usvojen i Akcioni plan za sprovođenje Programa upravljanja otpadom u Srbiji za period od 2022. do 2024. godine.

U periodu od januara do kraja jula 2022. godine Ministarstvo je u okviru raspoloživih aproprijacija realizovalo 6,2 milijarde dinara, dodala je ministarka.

- Samo u drugom kvartalu Republička inspekcija izvršila je 711 inspekcijskih pregleda i donela 63 rešenja, a podneto je i šest zahteva za pokretanje prekršajnog postupka i pet prijava za privredni prestup - rekla je Vujovićeva.

Kako je rekla, započeto je sprovođenje akcije čišćenja divljih deponija u 34 jedinice lokalne samouprave, a do jula 2022. uklonjena je 171 deponija na teritoriji lokalnih samouprava, za šta je utrošen 52,1 milion dinara. Ministarka je zaključila da je u njenom resoru učinjeno dosta, ali da je potrebno nastaviti sa ovakvim aktivnostima, zbog čega je pozvala predstavnike lokalnih samouprava da pripreme projekte za konkurs koji će biti objavljen uskoro.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading