SNEG ŠIROM VEĆEG DELA SRBIJE Do 10 centimetara belog pokrivača u nižim predelima, zima je definitivno stigla!
Foto: Shutterstock

Na snazi će biti narandžasti meteo alarm za brdsko planinske predele, jer tamo za 12 sati može pasti i 30 cm snega. U prvom delu dana padaće kiša, zatim će u Vojvodini padavine prestati, a južnije će kiša preći u sneg.

Posle podne stiže hladniji vazduh i spušta temperaturu, a osećaj hladnoće pojačavaće i jak severac. Jutarnja temperatura od 2 do 8 stepeni, najviša dnevna od 6 do 11.

U Beogradu kišovito i vetrovito, a uveče na periferiji grada moguće su pahulje. Temperatura između 6 i 8 stepeni. Uveče hladnije.

Posle podne i uveče usled pada temperature, kiša će preći u sneg prvo na planinama, a uveče i tokom noći i u nižim krajevima centralne, jugozapadne i južne Srbije uz stvaranje manjeg snežnog pokrivača.

Uveče u Vojvodini prestanak padavina, a tokom noći i delimično razvedravanje. Vetar slab i umeren, u Vojvodini, na planinama i na istoku jak, severozapadni, a samo još ujutru u Banatu umeren i jak jugoistočni. 

Jutarnja temperatura od 2 stepena do 8 stepeni, a najviša dnevna od 6 stepeni do 11 stepeni.

Prof. dr Jugoslav Nikolić, direktor RHMZ, kaže da će danas usled pada temperature kiša preći u sneg prvo na planinama, a krajem dana i u toku noći ka sredi i u nižim predelima jugozapadne i jugoistočne Srbije, uz stvaranje snežnog pokrivača visine do 10 cm u nižim delovima, a od 10 do 20 cm na planinama.

Vreme narednih dana

Sreda 

Umereno do potpuno oblačno i hladno, na severu i zapadu suvo, a u ostalom delu zemlje mestimično sa kišom i snegom, na planinama sa snegom uz manje povećanje visine snežnog pokrivača.

Tokom dana postepeni prestanak padavina i slabljenje severnog i severozapadnog vetra. Najniža temperatura od 1 do 6 stepeni, a najviša od 3 do 9 stepeni. 

Četvrtak 

Umereno do potpuno oblačno i malo toplije, nove padavine (kiša) se prognoziraju samo na severu zemlje, dok se u ostalim krajevima prognozira suvo.

Vetar slab, promenljivog pravca. Najniža temperatura od -1 do 3 stepena, a najviša od 4 do 7 stepeni.

Petak 

Umereno do potpuno oblačno i malo toplije, kiša se prognozira samo na severu zemlje, dok se u ostalim krajevima prognozira suvo.

Vetar slab, južnih pravca. Najniža temperatura od -1 do 3 stepena, a najviša od 4 do 9 stepeni.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading