SNEG ČEKAJU KO OZEBAO SUNCE! Sezona na planinama u Srbiji još nije zabelela
Foto: Privatna arhiva/Foto: privatna arhiva

Sezona na planinama u Srbiji kaska zbog lepog vremena. Skijališta čine sve da oni koji su ranije uplatili aranžmane ipak imaju gde da skijaju, pa na Kopaoniku radi pet staza sa veštačkim snegom.

- Trenutno, u proseku dnevno između četiri i pet hiljada skijaša uživa u zimskim radostima na Kopaoniku. S obzirom na uslove, visoke temperature i potpuni izostanak prirodnog snega, zadovoljni smo što smo uspeli da pripremimo pet staza i skijaši su praznike mogli da provedu u skijanju - rekla je za Alo! Ana Jovanović, rukovodilac sektora za marketing preduzeća Skijališta Srbije.

Prvi sneg na Kopaoniku, na opštu radost domaćina i gostiju, mogao bi već danas da padne.

- Prema najavama meteorologa, snega će biti i u narednim danima, a mi očekujemo temperature u minusu kako bi sistemi za veštačko osnežavanje mogli da rade. Inače, ski-sezona na Kopaoniku je počela 8. decembra. Iako su uslovi za skijanje bili izuzetno nepovoljni, danima su bile natprosečno visoke temperature, padala je kiša, Skijališta Srbije su uz ogromne napore uspela da pripreme staze kako bi skijaši imali mogućnost da uživaju na snegu. I dalje se skija na veštačkom snegu i kada god se steknu uslovi, sistemi za veštačko osnežavanje se puštaju u rad - navela je naša sagovornica, a kako su nam javili naši čitaoci s lica mesta, na Kopaoniku su prethodnih dana bili ogromni redovi za žičare.

- Bilo je mnogo šetača koji su uživali u prelepom vremenu, na ski-stazama je, bar nama, bilo najlepše rano ujutro, kada se tek otvore. Ipak, mnogi su na njima uživali i u popodnevnim satima i uveče - rekla nam je M. J. iz Beograda.

Ipak, ako je suditi po izjavama ugostitelja, u ovih mesec dana na Kopaoniku je bilo znatno manje gostiju nego prethodnih godina.

- Nadamo se da će kada padne pravi sneg i otvore se i ostale staze, doći svi koji su planirali. Zasad je poseta slabija nego prošle zime - rekao nam je konobar Đorđe, čije je radno mesto poznati restoran gde ovih dana gotovo u svako doba može da se nađe mesto, a prethodnih se neretko čekalo da neko izađe.

Iz ski-servisa su nam rekli da su obnovili opremu i izrazili su uverenje da je početak januara bio tek predsezona.

- Biće više gostiju u drugoj polovini januara i februaru, već imamo neke najave i rezervacije, a i prognoza se slaže sa tim. Mi smo spremni - rekao je za Alo! vlasnik jednog ski-servisa.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading