PIROT Pretakanje amonijaka iz cisterne broj 13, rizik sveden na minimum: Korak do ukidanja vanrednog stanja
Foto: Tanjug/Foto: Tanjug

Otrovni gas se pretače u auto-cisterne i reč je o veoma rizičnom procesu, zbog čega je na građane Pirota i okolnih mesta apelovano da se ne približavaju mestu nesreće, koje obezbeđuje veliki broj pripadnika policije i vatrogasaca, spasilaca.

Gradonačelniik Pirota i komandant Štaba za vanredne situacije Grada Pirota Vladan Vasić rekao je da se očekuje da u narednih nekoliko dana budu podignute i uklonjene i preostale tri cisterne s amonijakom, čime bi se stvorili uslovi za ukidanje vanrednog stanja.

- Nekoliko dana su vršene pripreme, izgradnja pristupnog puta. Počelo je pretakanje 13. cisterne, potom je planirano da se preostale tri cisterne koje su prevrnute na bok, podignu i budu uklonjene - naveo je Vasić.

Prema njegovim rečima, ovo je završna faza i u narednih dana da bi trebalo da bude ukinuta vanredna situacija u Pirotu.

- Auto-put nije u prekidu, imamo nekoliko krugova obezbeđenja. Tu je saobraćajna policija, hitna pomoć, vatrogasci, ljudi iz bugarske železnice i ekipa iz Bugarske koja komanduje dizalicom koja može da podigne više od 250 tona - rekao je Vasić, i dodao da su preduzete sve mere predostrožnosti.

- Zasada je u prekidu samo lokalni put ka selima Sopot i Temskoj, a drugi alternativni put ka Beloj Palanci i auto-put su otvoreni za saobraćaj - istakao je Vasić. 

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading