SNEG PADA NA OVAJ DATUM Temperatura odlazi u minus, spremite se za nevreme
Foto: Alo!/Masanori Jošida

Jutarnja temperatura od -4 do 4 stepena, najviša dnevna od 7 do 15 stepeni, najtoplije će biti na zapadu zemlje.

Ujutro mestimično magla i niska oblačnost, koja će se po kotlinama i u Vojvodini zadržati pre podne, a u Timočkoj Krajini veći deo dana. U ostalim krajevima pretežno sunčano.

Vetar slab i umeren, južni i jugoistočni, krajem dana na planinama i u košavskom području u pojačanju.

Najniža temperatura od -4 do 4, a najviša od 7 po pojedinim kotlinama i u Timočkoj Krajini do 15 stepeni na zapadu Srbije. 

Vreme narednih dana

Ponedeljak

Pre podne naoblačenje, od sredine dana sa kišom. Krajem dana na planinama prelazak kiše u sneg. Vetar slab i umeren, u košavskom području i na planinama jak i olujni, južni i jugoistočni. Najniža temperatura od -2 do 7, a najviša od 5 u Timočkoj Krajini do 14 stepeni u zapadnoj Srbiji. 

Utorak 

Oblačno sa kišom, a više padavina se očekuje u zapadnim i severozapadnim krajevima. Na planinama sa snegom, a uveče i u toku noći kiša će preći u sneg i u nižim predelima južne i jugoistočne Srbije uz stvaranje snežnog pokrivača. Vetar umeren i jak, severozapadni.

Najniža temperatura od 1 do 6, a najviša od 5 do 8 stepeni. Upozorenje: Sneg, formiranje / povećanje snežnog pokrivača ≥ 15cm za 12 h (iznad 1000 m), verovatnoća 90%, količina padavina veća od 20 l/m² za 12 h, verovatnoća 80%.

Sreda 

Suvo uz postepeno smanjenje oblačnosti, samo na jugoistoku ujutro i pre podne sa mešovitim padavinama (kišom i snegom). Vetar slab i umeren severozapadni. Najniža temperatura od 0 do 4, a najviša od 3 do 9 stepeni. Upozorenje: Sneg, formiranje manjeg snežnog pokrivača, verovatnoća 80%.

Prognoza vremena za narednih pet dana

U četvrtak ujutro i pre podnena severoistoku kratkotrajna kiša, posle podne u svim krajevima delimično razvedravanje.

U petak suvo, a nova prolazna naoblačenja sa kišom očekuju se za vikend (14. i 15.01), a u subotu (14.01.) u košavskom području ponovo će duvati pojačan jugoistočni vetar.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading