ISPOVESTI KOJE SU RASPLAKALE SRBIJU Na ove teške životne priče niko nije ostao imun protekle godine
Foto: Alo/Foto: Alo/ilustracija

"Verujem da ćemo se Matej i ja ponovo sresti"

Nestanak, potraga i na kraju pronalazak beživotnog tela Mateja Periša obeležilo je prethodnu godinu, a bolna ispovest njegovog oca, Nenada, uznemirila je čitav region.

ISPOVESTI KOJE SU RASPLAKALE SRBIJU Na ove teške životne priče niko nije ostao imun protekle godine

Foto: Alo/ilustracija

 

-Protekla godina prošla je u jednom trenu, u razmišljanju o mome Mateju, u prihvatanju nekih novih spoznaja i o životu koji se u potpunosti promenio i koji ja, i svi mi u porodici, nažalost, moramo prihvatiti onakvim kakav jeste. Poslednji put sam sa svojim sinom ručao na Božić 2021. godin. Tada smo on, ja i njegove dve sestre odigrali poslednju partiju karata. Ni na kraj pameti mi nije bilo da je to na ovom svetu naš poslednji zajednički ručak. No, eto, tako je očigledno bilo suđeno, zapisano u nekim nama, običnim ljudima, nevidljivim knjigama. Zahvaljujem svim ljudima dobre volje koji su sve vreme moga boravka u Beogradu bili uz mene, znanim i neznanima koji su mi dali svoju emociju i koji su saosećali sa mnom i mojom porodicom.

Otac i sin su se poslednji put čuli 30. decembra 2021.

- Zvao me s granice Hrvatske i Srbije. Nazvao me je zbog kovid testa, za koji sam mu rekao da je negativan. Nakon toga smo komunicirali porukama, preko WattsAppa. Bio sam zadovoljan što mi je sin dobro i što je sa svojim prijateljima, iako je u meni bilo malo straha – govori Periš.

Kraj do tada poznatog života za Nenada Periša i njegovu porodici došao je 31. decembra, oko 13 sati.

ISPOVESTI KOJE SU RASPLAKALE SRBIJU Na ove teške životne priče niko nije ostao imun protekle godine

Alo! Ilustracija /J.V.

 

- Bio sam sa porodicom u Barseloni kada sam saznao da mi je sin nestao u Beogradu. Odmah sam našao prvi slobodni let iz Barselone i u Beogradu sam bio 2. januara 2022. godine, gde sam ostao gotovo dva i po mjeseca tražeći odgovore vezane uz moga Mateja- priseća se Periš.

- Ta nova životna situacija promenila je sve u mome i životu moje porodice. Hvala Bogu koji mi daje snagu da prihvatim stvarnost onakvu kakva jeste i daje mi snage kako bih dalje mogao nastaviti živeti s mojim Matejem, jer on je u svakom trenutku, u svakom mom udisaju, sa mnom i zaista verujem da njegov odlazak s ovog sveta nije konačan kraj. Verujem da ćemo se on i ja ponovno sresti, sastati, biti zajedno, jer na život ne možemo staviti tačku- rekao je on za Hrvatske medije.

ISPOVESTI KOJE SU RASPLAKALE SRBIJU Na ove teške životne priče niko nije ostao imun protekle godine

Foto: Alo.rs

 

– To što se, nažalost, dogodilo, dogodilo se, i ja, odnosno mi, tu stvarnost moramo prihvatiti ma kakva god ona bila. Kao čovjeku, takvu stvarnost je nemoguće prihvatiti, ali kao vjernik ja je moram prihvatiti. Ja svjedočim onome što se dogodilo, a dogodilo se to da je Matej morao otići s ovog svijeta na jedan jako težak i traumatičan način. Sam u rijeci, i to je ono najteže za prihvatiti, da mu nitko u tom trenutku nije mogao pomoći. Imam nadu u istinu, a to je vjera u ljubav, u vječnost, i siguran sam da ćemo se moj sin i ja ponovno susresti, ponovno naći i ponovno odigrati partiju karata- zaključio je Periš.

"Moja ćerka neće naći mir dok se ne sazna istina o njenoj smrti"

Prošlo je godinu dana otkako je mlada jutjuberka Kristina Kika Đukićtragično nastradala. Obdukcionim nalogom zvanično je utvrđeno da je Kika preminula usled trovanja opojnom drogom MDMA i „bromazepamom“, ali njena majka Nataša ne veruje u to jer, kako je objasnila, njena ćerka nije koristila narkotike. U potresnoj ispovesti za Alo!, Nataša je progovorila o agoniji kroz koju prolazi.

ISPOVESTI KOJE SU RASPLAKALE SRBIJU Na ove teške životne priče niko nije ostao imun protekle godine

alo privaatna arhiva

 

- Dani mi prolaze tako što gledam u sliku svoje ćerke, trudim se da saznam istinu i molim Boga da mi da neki znak jer imam osećaj kao da se borim sa vetrenjačama - rekla je na samom početku Kristinina majka, koja je nedavno najavila da će na dan ćerkine godišnjice smrti otkriti tajnu.

- Dok sam se vozila autobusom, prišao mi je nepoznati momak i pitao me da li sam ja Kikina majka. Rekao mi je da je veče pre Kikine smrti video moju ćerku u blizini Obilićevog venca sa dva momka. Jedan je bio visok i mršav, a drugi mali i nabijen. Prema njegovim rečima, nizak dečko je rekao Kiki: „Mrtva si.“ Kada sam to čula, zamolila sam ga da ga snimim. Obećala sam mu da će biti zaštićen, nikada ne bih odala njegov identitet. Blurovala bih mu lice, izmenila boju glasa... Želela sam da on kaže šta je video jer nije isto kada ja prepričam i kada to kaže ipak nego drugi. On mi nije dao svoj kontakt telefon, uzeo je moj broj i obećao je da će mi se javiti. Međutim, verovatno se uplašio i nikada me nije pozvao - otkrila je majka preminule jutjuberke. -Otkako je Kika preminula, ja prolazim kroz agoniju. Pitaju me ljudi odakle crpim snagu, ne znam šta da im kažem. Ne mogu da pronađem mir, ne jedem, ne spavam. Čim zadremam kroz glavu krenu da mi prolaze pitanja, sećanja, sve nelogičnosti u vezi s Kikinom smrću- rekla nam je ona.

"Nisam mogao da verujem da ću nositi dres na Sinišinoj sahrani"

 Srbija, ali i čitav svet kroz suze su dočekali vesti o smrti legendarnog Siniše Mihajlovića. On je preminuo 16. decembra, a sahranjen je tri dana kasnije, u Italiji na Svetog Nikolu.

ISPOVESTI KOJE SU RASPLAKALE SRBIJU Na ove teške životne priče niko nije ostao imun protekle godine

EPA/MASSIMO PERCOSSI

 

Dok su se brojne javne ličnosti, velikani iz sveta sporta, kao i ljubitelji fudbala opraštali od legendarnog fudbalera i trenera, ispovest mladića koji se lečio sa njim razorila je srca mnogima. 

Mateo Elmi ima 22 godine i lečio se u istoj bolnici kao i Mihajlović, a za medije je progovorio o njihovim bolničkim danima.

- Morao sam da budem tamo. Mihajlovića sam upoznao u septembru 2019. On je bio suočen s prvim delom svoje bitke, a ja sam se već borio. Tad sam bio u bolnici na pregledima, a doktor je odlučio da me obraduje znajući da sam navijač Bolonje. Odveo me je na sprat gde je bio Siniša i upoznao s njim. Bio je to divan susret, malo smo ćaskali, a onda me je potapšao po ramenu. Taj trenutak mi je dao veliku snagu. Onda je Siniša izvadio Bolonjin dres potpisan od njega i celog tima i poklonio mi je - ispričao je Elmi ­za „Resto del Karlino“.

ISPOVESTI KOJE SU RASPLAKALE SRBIJU Na ove teške životne priče niko nije ostao imun protekle godine

EPA

 

- Da ću ga nositi na Sinišinoj sahrani. Kada sam u petak čuo za njegovu smrt, nisam verovao. Rekao sam sebi: Ali kako se to dogodilo tako jakoj osobi? Za mene je to bilo nemoguće. Osećao sam strašan strah i nepravdu- rekao je mladić.

"Moje dete ima traume od oca, kad ga vidi vrišti plače curi joj krv iz nosa" 

I. iz Beograda otvorila je dušu za Alo! i otkrila da ni posle tri godine nakon što je pobegla od porodičnog nasilja nema mira. Ona se i dalje plaši za svoje dete, ali i za svoju bezbednost.

- Pre svega brinem se za zdravlje svog deteta i za svoje zdravlje, jer mi je u međuvremenu opala kosa na pečate od silnog stresa i traume koje sam doživela - požalila nam se ova Beograđanka.

ISPOVESTI KOJE SU RASPLAKALE SRBIJU Na ove teške životne priče niko nije ostao imun protekle godine

Foto: Shutterstock

 

- Dok sam živela kod njega on je meni pretio da ako predjem prag sa detetom da će da me ubiije, da mi iseče grkljan i da će baciti bombu gde god da odem. Inače, on bio je osuđivan zbog prodaje narkotika, bio je 3 godine u zatvoru. Kad je dobio presudu da viđa date on je dolazio u početku. Ja izvedem dete ispred kuće, njemu niko nije branio da dete viđa. Dete vrišti, plače, curi joj krv iz nosa. Odvedem je kod lekara, dete dobije upalu krajnika, on ode u dom zdravlja i traži da se ne piše nikakvo opravdanje, da ja lažem kako je dete bolesno- rekla nam je ona.

"Nikoga ne mrzim, samo volim svoju zemlju"

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je Nikolu Nedeljkovića, Srbina koji je pušten na slobodu nakon šest meseci provedenih u zatvoru u Prištini. Nedeljković je bio u pritvoru šest meseci pod optužbom Prištine za navodno "izazivanje etničke mržnje i netrpeljivosti".

ISPOVESTI KOJE SU RASPLAKALE SRBIJU Na ove teške životne priče niko nije ostao imun protekle godine

 

 

- Hteo bih da iskoristim ovu priliku da se obratim, kao mladić koji se nikad nije bavio politikom, niti me to zanima. Hvala svima, hvala državi, hvala Vama predsedniče i svima koji ste pomogli. Ne mrzim nikoga, kao što su me optužili samo volim i poštujem svoju zemlju. Bio bih najsrećniji kada bih mogao da pomognem još više našem narodu i uključim se - rekao je Nedeljković.

Zbog vršnjačkog nasilja, dečak ostao bez slezine

Otac učenika osmog razreda OŠ „Sonja Marinković“ iz Subotice, kome je zbog posledica užasnog vršnjačkog nasilja odstranjenja slezina, Dejan Kolar rekao je za Alo! da je njegov sin u toku jučerašnjeg dana dobio visoku temperaturu.

- Imao je 38,1 temperaturu i lekari su odlučili da ga prebace na Dečju hirurgiju u Novom Sadu. Sada je stabilno, supruga će biti sve vreme s njim - izjavio je Kolar, i dodao da nema nikakvih informacija iz tužilaštva u vezi s postupkom koje je pokrenuo protiv nasilnika, njihovih roditelja i uprave škole „Sonja Marinković“ u Subotici.

„Šta će vam takvo dete, koliko para dobijate?“

Udruženje "Asocijacija mama Srbije” i portal "Naj žena“, pokrenuo je novi video serijal „Naj mama“. One su pravi borci i majke sa velikim slovo "M" koje su svojim primerom pokazale svima nama šta znači bezuslovna ljubav.

Silvana Veselinović (52) iz Jagodine je žena koju život nije štedeo, ali je pored celokupne svoje boli, ona uspela da iz sebe izvuče samo ono najbolje i postane osoba puna empatije za druge ljude.

 

 

 

Ona je prva žena u Srbiji koja je usvojila dete sa Daunovim sindromom. Iako je tada imala svoje dvoje dece, želja da usvoji još jedno dete javila se kada joj se sin priključio "Legiji stranaca". U Centru za zaštitu odojčadi, dece i omladine "Zvečanska", prvi put je videla Unu, devojčicu sa Daunovim sindromom. Una je tada imala tri godine. Nije znala da govori, da samostalno sedi, jede... Silvana je posle samo četiri dana uzela kod sebe i postala je njena hraniteljka i započela je proces usvajanja koji je trajao četiri godine.

- Prvi susret sa Unom, bio je neobičan, specifičan... Sedela je u ćošku sobe, okrenuta prema zidu. Pozvao je vaspitač a ona se zateturala pošto nije znala da hoda. Sva nekako srećna, zagrlila me, a te emocije koje sam videla u tom trenutku iako ona nije znala da mi pokaže, ja sam znala da je to to - ispričala je Silvana za "Naj ženu".

Suprug i deca su je odmah podržali, a Silvana ih sada u šali pita da li bi je toliko voleli kao danas, da je stvarno rodila.

Od Asocijacija mama Srbije i portala "Naj žena" Silvana je dobila vaučer od 10.000 dinara, paket proizvoda Femisan A i kozmetika Švarckopf.

Zahvaljujući Silvani i njenoj želji da joj pomogne i ogromnom strpljenju, Una je prohodala, posle tri godine naučila je samostalno da jede, a posle pet i da sama ide u toalet. Una danas ima 14 godina, ide u školu, samostalno do prodavnice, druži se sa ostalom decom, i ima lep, ispunjen život, zahvaljujući Silvani koja joj je pružila dom, porodicu i ljubav.

- Predrasuda i loših komentara je uvek bilo i svakog dana ih čujemo. Šta će vam takvo dete, koliko uzimate novac za takvo dete, je l' ga čuvate samo do 18. godine i još mnogo glupih pitanja.  Ja nisam jadna, ja sam hrabra žena. I kada bih se ponovo rodila sve bih isto uradila. Taj jedan hromozom viška, nama ne znači ništa - ponosno i sa puno ljubavi ističe Silvana. pak, Suzana je uspela da se izbori i nastavi normalnim životom, a kada se udala i ostala trudna sa prvim detetom, osetila je potrebu da stupi u kontakt sa svojom biološkom majkom.

- Moj susret sa mojom biološkom majkom je bio tužan. Tad sam prvi put otišla u Beograd a ona me je čekala na Železničkoj stanici. Imala je fotografiju od mene, dugo smo plakale, falila mi je celog života, a zahvaljujući Uni ja sam joj oprostila - rekla je Silvana za "Naj ženu".

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading