ULICA OTVORENOG SRCA Tačno u podne prvog dana Nove godine
Alo

Tradicionalna manifestacija "Ulica otvorenog srca" počeće i ovog 1. januara u podne u centru Beograda, a predviđen je bogat program i različite atrakcije.

Manifestacija će početi nastupom Hora Čarolija, a zatim će pevati mladi glumci Dušan Svilar, Đorđe Kreća, Đorđe Stojković i glumci iznenađenja, najavila je na konfereniciji za novinare u Ateljeu 212 podsekretarka Sekretarijata za kulturu Grada Beograda Gordana Goncić.

Učestvovaće Bistrik Bilje Krstić, Teatar Mimart i trubači, a na kraju će koncert održati Đorđe David. Goncić je rekla da je Ulica otvorenog srca jedinstveni događaj u sklopu obeležavanja Nove godine i Beogradske zime kojim se slavi početak godine uz muziku i igru sa decom. "Najlepši je zato što je nastao iz potrebe samih Beograđana, druženjem glumaca Ateljea 212, novinara Radio Beograda i konobara i rukovodstva Gradske kafane", rekla je Goncić i dodala da su u proteklih 10 godina manifestaciju preuzele i druge gradske opštine, pošto se ideja proširila.

Direktor Turističke organizacije Beograd Miodrag Popović rekao je da je Ulica otvorenog srca jedan od najzanimljivijih praznika za čitavu Srbiju. "Strancima najteže objasnim Ulicu otvorenog srca, jer dok ostatak sveta spava, posle dočeka Nove godine, samo Beograđani od prepodne pa dok ne padne mrak pokazuju koliko ima optimizma i sa koliko humanosti i empatije dočekuju Novu godinu i njen prvi dan", rekao je Popović.

On je dodao da je to i dan crvenih noseva. "To je generalno dan empatije i humanosti. Ovaj grad je uvek prihvatao sve koji u njega dođu i to je glavni element turizma u Beogradu. Inače, u turizmu je ovo najuspešnija godina ikada, ako nekome treba da zahvalimo to su sami Beograđani, koji čine sve ono što je važno u ovom gradu", istakao je direktor TOB.

Milica Jučić iz Opštine Stari grad rekla je da će program u toj opštini početi u 10 sati na platou ispred zgrade opštine i da će to biti neka vrsta prepodnevne žurke.

"Priredili smo prigodan program za decu i njihove roditelje. Na štandu ispred opštine moći će da se kupe novogodišnje šolje, a sam prihod od tih šolja ići će Nacionalnom udruženju roditelja dece obolele od raka (NURDOR)", rekla je Jučić.

Ulica otvorenog srca nastala je pre pola veka u Gradskoj kafani kada su glumci Ateljea 212 menjali uloge sa kelnerima i prvog dana nove godine služili goste.

Od 1988. godine zvanično je ušao u kalendar najznačajnih manifestacija Grada Beograda kroz koji prođe 100.000 ljudi.

Ulicu otvorenog srca organizuje TOB u saradnji sa Opštinom Stari grad.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading