MOMIROVIĆ: Srbija se najbolje u regionu nosi s inflacijom
Foto: Alo/FOTO: TANJUG/SAVA RADOVANOVIC

- Ljudi moraju da imaju u vidu da smo drastično povećali plate, a od januara ide i rast penzija. To je pravi način da se izborimo sa inflacijom. Ovo jeste složeno vreme, imamo rat dve najveće zemlje u Evropi koje su sirovinska baza za Evropu i koji je potpuno poremetio lance snabdevanja i ekonomske procese u Evropi - rekao je Momirović gostujući na TV Prva.

- Proteklih meseci mogli smo da vidimo najrazvijenije zemlje kako kubure sa snabdevanjem. Mi smo uspeli hitnom i pravovremenom reakcijom da obezbedimo stabilnost tržišta, da obezbedimo adekvatno snabdevanje, da jednom netržišnom intervencijom zaustavimo rast osnovnih životnih namirnica - rekao je Momirović, i dodao da Vlada ne može da kontroliše sve cene i da zna koliko rast cena utiče na standard građana.

- Mi smo već preduzeli mere. Za osnovne životne namirnice hleb, mleko, ulje, so, šećer uspeli smo da zamrznemo cene i uspeli smo da ih obezbedimo, ako ne da budu najniže u Evropi, onda sigurno da budu među najnižima. To je ono što mi u ovom trenutku možemo da uradimo - poručio je ministar, i istakao da je njegova osnovna preokupacija da svakom našem čoveku bude omogućen da dostojanstveno proslavi praznike Novu godinu i Božić.

- Postajemo ekonomski centar zbivanja. Srbija generiše više stranih direktnih investicija nego sve okolne zemlje zajedno. To je naša zemlja danas. Postajemo dominantna ekonomska sila na Balkanu - zaključio je ministar, i dodao da smatra da sledeća godina neće biti laka, jer mnogo zemalja u Zapadnoj Evropi ulazi u recesiju, što će se preliti kod nas.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading