Vesić održao sastanak Radne grupe za projekat fabrike za prečišćavanje otpadnih voda u Velikom selu (FOTO)
Foto: Alo.rs

Ministar je istakao da je Beograd jedini grad u Evropi koji nema sistem za prečišćavanje otpadnih voda i da, iako postoje planovi stari decenijama. Istakao je da je cilj Radne grupe da ubrza sve procedure kako bi se realizovao ovaj kapitalni projekat komunalne infrastrukture koji ima poseban značaj u oblasti zaštite životne sredine.

- Zbog toga smo se danas okupili, kako bi svi nosioci javnih ovlašćenja, predstavnici republičkih i gradskih institucija ubrzali nastavak realizacije  važnog projekta - rekao je Vesić.

VESIĆ NAJAVIO DOBRE VESTI ZA GRAĐANE SRBIJE: Gradićemo brzu saobraćajnicu Kraljevo – Novi Pazar

Institut za vodoprivredu „Jaroslav Černi“  u prethodne dve godine sproveo je istražne radove, izradio idejna rešenja za sve deonice Interceptora, izuzev deonice 13, dok su za deonicu 11 KCS "Ušće Nova" izdati i lokacijski uslovi. 

Izrada projektne dokumentacije i za ostale deonice napreduje, kako bi se što pre stekli uslovi za izdavanje građevinskih dozvola i početak gradnje.

- Realizacijom projekta kanalizacioni izlivi u Savu kod Beogradskog sajma i Beogradskog pristaništa, kao i dunavski izlivi u Zemunu, Novom Beogradu, kod Pančevačkog mosta i Ade Huje, biće zatvoreni i otpadne vode će se usmeriti na buduće najveće postrojenje za preradu otpadnih voda u Velikom Selu - naveo je ministar Vesić.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading