SKANDAL! Razredna iz OŠ Sveti Sava u Vrčinu pretila učeniku: Platiću nekome da te bije svaki dan!
Foto: Printscreen/Youtube

Poslednjih dana škole širom Srbije više liče na poprište nego na vaspitne ustanove.

Poslednji snimak koji se pojavio na društvenim mrežama snimljen je tokom časa u Osnovnoj školi „Sveti Sava“ u Vrčinu. Na njemu se čuje nastavnica, koja je i razredni starešina, kako učeniku preti „plaćenim batinašima“.

- Niste vi ni jači, ni pametniji od nas. Ako ništa drugo, imam više para od tebe da platim nekoga da te bije svaki dan. Veruj, već mi je dosta i dece i škole i vaspitanja. Zaslužili ste batine, zaslužili ste da budete dovedeni u red. Znači, ako ništa drugo, računam da imam više para nego ti i neću ja da prljam ruke, nego ću drugima da dam da te lepo mlate, sve dok se ne dovedeš u red - jasno i glasno se čuje pretnja.

Snimak je mobilnom telefonom zabeležio jedan od đaka, tako što je razrednu krijući snimao ispod klupe.

Da je reč o verodostojnom materijalu, potvrdili su iz škole. Odmah su, u skladu sa Protokolom angažovali Tim za zaštitu od nasilja i pokrenut je postupak.

Direktor Dobrica Sinđelić je objasnio da nije u mogućnosti da daje bilo kakve informacije, jer je reč o maloletnim licima.

- U skladu sa trenutnom situacijom i snimkom koji je objavljen na društvenim mrežama, škola je postupila u skladu sa Protokolom postupanja u ustanovi u odgovoru na nasilje, zlostavljanje i zanemarivanje, i preduzete su sve mere u skladu sa zakonskom procedurom. Angažovan je Tim za zaštitu od nasilja i pošto se radi o maloletnim licima, do okončanja postupka nismo u mogućnosti da dajemo dalje informacije - rekao je direktor OŠ „Sveti Sava“.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (5)

Loading
Iskustvo

08.12.2022 07:51

U moje vreme nastavnici su bili poštovani.i imali su svu slobodu da biju onog ko je zaslužio. Roditelji se nisu bunili,čak šta više kući nismo smeli ni da kežemo da nas je nastavnik ošamario.dobili bi batine i od roditelja. Svima im veliko hvala.stvorili su od nas časne i poštene ljude. Batina je iz Raja izašla.i zato samo UDRI !

Поп

08.12.2022 08:11

Ето сада видите до које мере је ситуација у школама ескалирала да су наставници до те мере фрустрирани да је и нормално да ученицима који праве проблеме, ово искаже. А брже боље ови на које се односе ове претње снимили па објавили и сада је ТОБОЖЕ Србија шокирана. Ето шта све користе деликвенти у школама. Држава да забрани уопште паметне телефоне да се уносе у учионице за то обезбедити место ван учионице. Кажњавати сваког ко то не уради и то са најстрожихом казном. Када се то буде увело биће мирније а ученици ће моћи да боље прате наставу. Можда би могли и да се уведе видео надзор у учионицама у време одржаања наставе то би коштало али би се исплатило као упозорење деликвнтима.

Pop

08.12.2022 12:15

@Поп - Šta mislite , koliko dana bi taj video nadzor bio ispravan. Pa polomili bi kamere prvi dan. Sada se rađaju generacije uništitelja,pa ne postoji ni jedna fasada u Srbiji na kojoj neki "mangup" nije ostavio svoj trag. Da ne potežemo temu droge,alkohola,krininala..... Problem je nastao u vaspitanju od malih nogu koji vuče korene od raspada porodice pa na dalje. Nekada se živelo u zajednici(roditelji,njihova deca,unuci) pa su dede i babe vaspitavali svoje unuke zajedno sa roditeljima. A sada jaslice,obdanište,predškolsko ,i naravno da niko od zaposlenih nije zainteresovan da vaspitava i uči tuđe dete nego jedva čeka da mu se završi radno vreme. Dođosmo i do škole koja je izgubila vaspitnu ulogu koju je nekad imala .

Pera

08.12.2022 08:30

Kada sam ja išao u školu učitelji i nastavnici su bili bogovi koji hodaju po zemlji. Svi smo ih voleli i cenili ali su uni pre svega to i zaslužili svojim ponašanjem i zalaganjem na poslu. Pokazivali su veliku želju da nas nauče svemu i da od nas stvore časne i poštene ljude , a bilo je i situacija pogotovu u nižim tazredima da se primeni i neki blaži oblik fizičkog upozorenja za nedolično ponašanje. Ali verujte da se niko nije bunio ni ljutio zbog toga jer je svaki učenik bio svestan da je napravio grešku a i roditelji su na neki način bili saglasni.

Ljubiša

08.12.2022 09:58

Tako će na kraju i biti, jer ovo nisu deca nego krvopije.